Bakırhan, Gülistan Doku Futbol Turnuvasının final maçını izledi

Eş Genel Başkanımız ve beraberindeki heyet, Gençlik Meclisimizin Cizre’de düzenlediği Gülistan Doku Geleneksel Gençlik Turnuvasının final maçını izledi. Final öncesi konuşan Bakırhan, şunları söyledi: 

Merheba gelê me yê Cizîrê, merheba rêhevalên Mehmet Tûnç, diyarê Mem û Zînê. Hûn bi xêr hatin, li ser seran li ser çavan hatin. Ez we hemûyan bi rêzdarî silav dikim. 

Futbol turnuvasının yapıldığı yer çok kıymetli ve önemli

Uzun yıllardan sonra burada, Cizre’de bu kadar genç arkadaşımın, yoldaşımın bu alanda olmasından büyük onur duydum. Siz varın olun, siz yaşayın. Bugün çok anlamlı bir turnuva için buradayız. Turnuvanın finali oynanacak. Futbol turnuvasının yapıldığı yer çok kıymetli ve önemli. Cizre; kültürün, sanatın, tarihin, direnişin, mücadelenin ve dayanışmanın kentidir. Cizre, Mem u Zîn’in diyarıdır. Cizre, serhildanlarıyla, onurlu duruşuyla, yılmayan mücadelesiyle Kürtlere, Türkiye halklarına, emekçilere örnek olmuştur. Bugün de yine örnek olduğunu bu kadar genç yoldaşımızın katılımıyla bir kez daha kanıtladı. Var olun, her hebin!  

Kültürünüze, sanatınıza, dilinize, partinize sahip çıkın

Sistem tam da Mem u Zîn’in diyarını zehirlemeye çalışıyor. Sistem kültürümüzün, mücadelemizin, sanatımızın, dilimizin var olduğu kentlerden birisi olan Cizre’de kriminal işlerle ve uyuşturucuyla buluşturarak gençliğimizi kültüründen, mücadelesinden, halkının onurlu davasından uzaklaştırmaya çalışıyor. Çok iyi biliyorum ki Cizre gençliği bu uyuşturucu bataklığına karşı Mem û Zîn’in diyarında, direşin diyarında kimliğine, kültürüne ve onuruna sahip çıkarak bu özel savaş politikalarını boşa çıkaracaktır. Sizler onurlu bir halkın genç kuşaklarısınız. Sizler özel savaş politikalarını boşa çıkarmalısınız. Bu diyarlar çok önemli, çok kıymetli diyarlardır. Cizre’nin tarihi binlerce yıl öncesine dayanıyor. Cizre kültürüyle örnek bir kentken, gençliği ve halkı yoksulluk ve özel savaş politikalarıyla terbiye edilmeye çalışılıyor. Değerli gençler, sizden rica ediyorum; kültürünüze, sanatınıza, dilinize ve en çok da partinize sahip çıkın, en çok da DEM Parti Gençlik Meclisine sahip çıkın. 

DEM Parti Gençlik Meclisini büyütürsek özel savaş politikalarını boşa çıkarırız

DEM Parti Gençlik Meclisinde bir araya gelirsek, örgütlenirsek, DEM Parti Gençlik Meclisini büyütürsek özel savaş politikalarını boşa çıkarırız. Bakın, Apê Musa’nın 32’nci ölüm yıldönümüydü. Biraz önce oradan geldik. Bu sistem Kürt’ün aydınına, yazarına, hakkına hukukuna, kadınına, gençliğine büyük düşmanlık yaptı. Çok büyük acılar yaşadık. Apê Musa siz gençlere ne diyordu? “Çocuk generaller” diyordu. Apê Musa’nın çocuk generalleri caddesinde, sokağında özel savaş politikalarını boşa çıkarır, uyuşturucu belasını Cizre sokaklarından defeder. Var mısınız özel savaş politikalarına karşı partimizle, Gençlik Meclisimizle birlikte durmaya? Var mısınız özel savaş politikalarını Cizre’den defederek Mem u Zîn’in yaratmış olduğu kültüre, geleneğe sahip çıkmaya? 

Cizre gençliği örgütlenmesiyle bir kez daha örnek olacaktır

DEM Parti Gençlik Meclisini kutluyorum. Haftalardır Türkiye’nin dört bir yanında Gülistan Doku adıyla, özel savaşa karşı başlatmış oldukları turnuvada binlerce gençle buluştukları için onları kutluyorum. Cizre gibi anlamlı ve önemli bir merkezde, Kürtlerin kalbi olan bir merkezde bu futbol turnuvasının yarı finalini ve finalini oynatmalarından dolayı onları kutluyorum. Gülistan Doku ve en son da katledilen Narinlerin hesabını sormak, katillerini bulmak için bir arada daha güçlü olmamız gerekiyor, örgütlenmemiz gerekiyor. Bu katliam politikaları karşısında kadınları ve gençliği sahiplenmek için bugün burada olduğu gibi birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bunu fazlasıyla yapacağınıza inanıyorum. Cizre gençliği, örnek bir gençlik olduğunu örgütlenmesiyle, tarihine ve kültürüne sahip çıkmasıyla bir kez daha ortaya koyacaktır. Buna eminim.

Gençlik Cizre’de olduğu sürece yenilmek yok 

Yarı finale kalan bütün takımları tebrik ediyorum. Cizre’yi, Silopi’yi, Van’ı, Adana’yı yarı finale kaldıkları için kutluyorum. Eminim ki final maçında en iyi olan kazanacaktır. Biliyorum sizin yüreğinizden bir takım geçiyor ama hepsi bizimdir, hepsi bizim yoldaşımızdır. Hangi takım kazanırsa kazansın kaybeden olmayacaktır, yarı finale kalan 4 takım da kazanacaktır. 

Hepinizi saygıyla selamlıyor, coşkunuzdan dolayı kutluyorum. Özel savaş politikalarına karşı bugün burada olmanızdan büyük gurur duydum. Sizler bizim aydınlık yolumuzsunuz, bizim sözümüzsünüz, bizim geleceğimizsiniz. Bizim geleceğimiz Cizre’de var oldukça bize korku yok, bize yenilmek yok. Apê Musaların, Gülistan Dokuların faillerinin açığa çıkması ve mücadelelerinin başarıya ulaşması için sizlere söz veriyoruz. Başta Meclis zemini olmak üzere fabrikalarda, sokaklarda, bütün Kürdistan coğrafyasında, Türkiye'nin dört bir yanında sizlere layık olmak için büyük bir davanın yürütücüleri olacağız. Bir gün mutlaka ama mutlaka Kürtlerin özgür ve eşit yaşadıkları, eşit yurttaş oldukları, demokratik ve özgürlüklerin olduğu bir ülkeyi yaratacağımıza olan inançla sizleri selamlıyorum. Her iki takımımıza başarılar diliyorum. Her bijî Cizîr, hûn her hebin Cizîr. Serkeftin. 

23 Eylül 2024