Bakırhan: Yeni Yaşam Gazetesi Türkiye’deki ezilenlerin ve emekçilerin yanında oldu

Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan, Yeni Yaşam Gazetesi'nin 6’ncı kuruluş yıldönümü için düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada konuşan Bakırhan, şunları söyledi; 

Yeni Yaşam’ın 6’ncı yıldönümünü kutluyorum

Çok değerli Yeni Yaşam Gazetesi'nin emekçileri, okurları, onunla dayanışma için bugün buraya gelen çok değerli dostlar, yoldaşlar hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Yeni Yaşam'ın yıldönümünü kutluyorum. Yeni Yaşam'ın 6’ncı yılı Türkiye halklarına, emekçilerine, yoksullarına daha güzel bir yaşam getirsin. Yeni Yaşam başlarken çok anlamlı bir başlıkla çıkmıştı. Aynen şöyle diyordu: "Adımız gibi iddialıyız. Gazetecilik yaşamın ta kendisidir. Yaşamdan alır, yaşama verir. Gerçeğe, hakikate can olur" demişti. Gerçekten de 6’ncı yılında tam da yaşamın içinde olan, yaşamdan alan, yaşama veren, hakikati yazan, hakikate can olan bir gazetecilik ve pratik oldu Yeni Yaşam. 

Yeni Yaşam Türkiye'deki ezilenlerin, emekçilerin, halkların yanında oldu

Belki arkadaşlar anlatmıştır, çok baskılara uğradı, sansüre uğradı. Yaşamını zor ve kıt olanaklarla birlikte sürdürmeye çalıştı. Bundan dolayı da kendilerini kutluyoruz. Herkesin yanında oldu. Yeni Yaşam yeri geldi Kars Digor’da tarım ve hayvancılıkla uğraşanların sorunlarını dile getirdi, yeri geldi Suruç’ta oldu, yeri geldi Siirt Eruh’ta doğa katliamını dile getirdi, yok sayılan kadınlarla, katledilen kadınlarla dayanıştı, sorunlarını dile getirdi. Yeri geldi üniversitede okuyan öğrencilerle, akademi dünyasıyla birlikte oldu. Yani bir bütünen Türkiye'deki ezilenlerin, emekçilerin, halkların yanında oldu. Bundan dolayı kendilerini kutluyorum, ne mutlu Yeni Yaşam'a ve çalışanlarına. 

Yeni Yaşam’ın yolu hiçbir zaman kapanmayacak

Bu hikaye 126 yıl önce Kahire'de başladı. Hawar'la, Kurdistan'la başladı, Özgür Gündem'le, Özgür Ülke ile devam etti. Bugün de Yeni Yaşam'la devam ediyor. Bu yol hiçbir zaman kapanmayacak. Bu yolun fedakar emekçileri Apê Mûsaların yolundan devam edecektir. Bu vesileyle özgür gazetecilik çalışmalarında bulunan ve aramızda olmayan, yaşamını yitirmiş arkadaşları da saygı ve minnetle anmak istiyorum. Cengiz Altun’u, Rohat Aktaş’ı, Hafız Akdemir’i, Ferhat Tepe’yi, Deniz Fırat’ı, Gurbetelli Ersöz’ü, Kadir Bağdu’yu, Ersin Yıldız’ı, Apê Mûsa’yı unutmadık. Onların mücadeleleri önünde eğiliyoruz. Mücadelelerini devam ettiren yoldaşlara da bin selamlarımızı iletiyoruz. Kısaca nice yıllara Yeni Yaşam. Yolun açık olsun. Yolunda her zaman bir okurunuz olarak bir partinin Eş Genel Başkanı olarak dayanışma içinde bulunacağımızı belirtiyor, tekrar Yeni Yaşam’a başarılar diliyorum. Bijî çapemeniya azad, bijî jiyana nû! 

2 Haziran 2024