Denizlerin yaktığı meşale bugün Türkiye’de ve Kürdistan’ın dört bir yanında dalga dalga yayılıyor

Eş Genel Başkanlarımız Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen devrimci önderler Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın anmasına katıldı. Karşıyaka Mezarlığında yapılan anma etkinliğine Eş Genel Başkanlarımızın yanı sıra vekillerimiz, MYK üyelerimiz ve yöneticilerimiz de katıldı. Burada kısa birer konuşma yapan Hatimoğulları ve Bakırhan Denizlerin mücadelesinin DEM Parti tarafından sürdürüldüğünü ifade etti. 

Hatimoğulları, şunları söyledi: 

Denizlerin arkadaşlarıyla birlikte darağacında katledilmelerinin üzerinden 52 yıl geçti. Ama Denizler asla unutulmadı. O kalemleri kıran o faşist güçler ve yargının şu an esamesi okunmuyor. Türkiye’de Behice Boranlardan, Dr. Hikmet Kıvılcımlılardan, Kaypakkayalardan, Mahirlerden, Mazlumlardan, Sakinelerden, Sêvêlerden bugüne kadar bize bırakmış oldukları devrimci sosyalist ve yurtsever mücadeleyi bizler onlara layık olacak şekilde yürütmek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Şair der ki; "dün nasılsa bugün de öyle, öldürülür taşıyanlar ışığı, başkaları alır onların yerini, ama dokunamaz hiç kimse ışığa". Onların kalemlerini kırdılar ama ışığa dokunamadılar, devrimci mücadeleye dokunamadılar. Halkın barışını ve kardeşliğini isteyenlere dokunamadılar. O ışık şu anda Kürt halkının yüreğinde, Türkiye’deki işçi ve emekçilerin yüreğinde şu anda mezarları başında andığımız yoldaşlarımızın yolunda pırıl pırıl ilerlemektedir. Bizler Denizlerin ifade ettiği gibi Kürt ve Türk halklarının kardeşliği için, bizler bu ülkede ezilenler ve sömürülenler için, açlık ve yoksullukla pençeleşen işçiler, emekçiler ve yoksullar için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Tıpkı Denizlerin bıraktığı miras gibi emperyalistlere karşı halkların barışını sonuna kadar savunacağız. Bir kez daha Denizleri anıyoruz, onları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Yaşasın devrimci örgütlü ve yurtsever mücadelemiz.

Bakırhan şunları söyledi:

Silav û hurmetên xwe ji we re pêşkêş dikim. Têkoşîna Deniz, Yusuf û Huseyin li çar parçeyên Kurdistanê û Tirkiyeyê berdewam dike. Wan rêya me vekirin em ê di vê rêyê de bimeşin, em ê bi ser bikevin. Gelê Kurd, karkerên Kurd û Tirk dê ala wan bilind bikin heya serkeftinê. Em wan bi bîr tînin, bejna xwe li ber wan ditewînin. Em ê di rêya wan de bimeşin. Em ê di yekîtiyeke û têkoşîneke mezin de bi ser bikevin.

Hepinizi selamlıyorum. Deniz'in, Yusuf'un, Hüseyin’in yaktığı meşale bugün Türkiye’de ve Kürdistan’ın dört bir yanında dalga dalga yayılıyor. Mücadelemizi aydınlatıyorlar, yolumuzu açıyorlar. Onları saygıyla selamlıyoruz. Emin olsunlar ki Deniz, Yusuf ve Hüseyinlerin mücadelesi başarıya ulaşıncaya kadar devam edecektir. Van direnişinde olduğu gibi, Amed’te olduğu gibi, İstanbul’da, İzmit'te, İzmir'de olduğu gibi direnen, özgürlüğüne, eşitliğine ve haklarına sahip çıkan emekçilerin mücadelesinde yaşayacaklardır. Biz bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağımıza eminiz, inanıyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. Hep birlikte bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağımıza olan inançla tekrar Deniz, Hüseyin ve Yusuf'un şahsında bugüne kadar devrim ve demokrasi mücadelesinde hayatını yitirmiş bütün insanlarımızı saygıyla selamlıyoruz ve mücadelelerini sürdürüyoruz. 

6 Mayıs 2024