Doğan: Kamu görevlilerine sesleniyoruz; işlediğiniz suçu tek tek tespit ediyoruz

Parti Sözcümüz Ayşegül Doğan, seçim sürecine ve devam eden oy kullanma işlemlerine ilişkin Genel Merkezimizde açıklama yaptı. Doğan, şunları söyledi:

Kendimizi ve kentimizi yönetme biçimimizi göstermeye sayılı saatler kaldı

Ekranları başında bizleri izleyen, gözü kulağı burada olan herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sandıkların kapanmasına sayılı saatler kaldı.Yerellerimizde kendimizi ve kentimizi yönetme biçimimizi göstermek için de sayılı saatler kaldı. Kayyım rejimiyle vedalaşmaya sayılı saatler kaldı. “DEM Gelir Devran Döner” demek için sayılı saatler kaldı.

Gün demokrasiyi yerelden ve yeniden kazanma günüdür

O yüzden öncelikli çağrımız tüm DEM Partililere; henüz oyunuzu kullanmadıysanız,
lütfen rehavete kapılmayın ve oyunuzu kullanın. Seçim sürecinin en başından bu yana ifade ettiğimiz gibi kentlerimizin kaderleri bizlerin elinde. Oylarımızla, bizden zorla alınanı geri alabiliriz. Bugün kentimize ve geleceğimize sahip çıkma günü. Gün demokrasiyi yerelden ve yeniden kazanma günü, kazandığımızı gösterme günü. Lütfen rehavete kapılmayın, DEM Parti adına oylarınızı kullanın.

Kamu görevlilerinin işlediği suçları tek tek tespit ediyoruz

Batıda oy kullanma işlemleri saat 17’ye kadar devam ediyor ama Kürdistan’da saat 16’ya kadar oy kullanabiliyorsunuz. Az kaldı. Boş vermeyelim, oyumuzu kullanalım. Bu gece yerellerimizi mora boyayalım. Tek bir oy ile bahara uyanabiliriz, yeni bir başlangıç yapabiliriz.

Batıda oy kullanma süreci birkaç ihlal dışında olağan akışında ilerlerken, Kürt illerinde her zamanki gibi insanlar olağanüstü koşullarda oy kullanmaya gidiyor. Halkın iradesinin sandığa yansımasını engelleyenlere DEM Parti olarak buradan sesleniyoruz: Suç işliyorsunuz, suç işlemeye devam etmeyin. Biz her ihlali tek tek tespit ediyoruz, her ihlalin tek tek takipçisi olacağız ve her ihlalle ilgili hukuki süreci başlatacağız. İşlediğiniz her suçu tek tek tespit ediyoruz.

Sandıkları terk etmeyin, oylarınıza sahip çıkın

Devletin imkanlarıyla sandıkların kuşatıldığı, halkın iradesinin sandığa yansımasını engelleyenlerin adeta barikatlar kurduğu bir seçim. İnsanlar pek çok yerde bu barikatları aşmak için olağanüstü bir çaba ve gayret göstererek sandıklara ulaşmaya ve oylarını kullanmaya çalışıyor. İşte bunlara karşı en büyük cevabı vermek için yalnız oy kullanmakla kalmayalım. Sevgili DEM Partililer; oy kullandığınız hiçbir alanı terk etmeyin, sandıkları koruyun, iradenize sahip çıkın. İrademizi, iradenizi gösterme günüdür. Oy sayım işlemleri bitene kadar kesinlikle bulunduğunuz sandıkları, yerleri terk etmeyin.

Sandık çevrelerinden komisyonumuza bu saate kadar ulaşan çok sayıda ihlal bildirimi var. Bunları tek tek rakam olarak verebiliriz. Gerçekleşen ihlaller kullanılan pek çok oyu şaibeli hale getiriyor. İnsanların iradesini gölgelemeye çalışıyorlar, yok sayıyorlar. Uluslararası gözlemci heyetlere müdahaleler var. Bunların da takipçisiyiz. Gözlemci heyetlere müdahaleler nerede ve nasıl oluyor açıklayacağız.

Adayımız Devrim Demir’e polis tarafından yakın mesafeden gaz sıkıldı

İhlalin en fazla olduğu kentler Urfa, Mardin, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Ağrı ve Muş. Neredeyse tüm Kürt illerinde seçim ihlalleri tespit edilmiş durumda. En fazla yaşanan seçim ihlali haksız oy temini. Biz bunu kampanya boyunca sürekli tekrar ettik. Mükerrer oy kullanımı, kolluk güçlerinin bulunmamaları gereken alanda bulunmaları. Caydırıcı etki yaratmaya çalışıyorlar. Ancak bunlar on yıllardır etkili olmadığı gibi bugün de olmayacaktır. Bu nedenle suç işlemeyin, ısrarcı olmayın, sandık görevlilerimize müdahale etmeyin. İnsanların en demokratik haklarını kullanma haklarını saygılı olun. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi pek çok yerden gelen ihlaller ve tespit ettiğimiz başka ihlal türleri de var. Bunlar yetmiyor gibi bir de gazlı müdahalelerle karşılaşıyor adaylarımız. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayımız Devrim Demir’e polis tarafından yakın mesafeden gaz sıkılarak müdahale edildi. Kendisi şu anda hastanede. Tüm bunlar ne için? İnsanların iradelerinin sandığa yansımasını engellemek için. Ama bu mümkün değil, tarihimiz bunun ispatı zaten.

Gelişmeleri anbean sizinle paylaşacağız

Ağrı’da sedyeyle, başka yerlerde ambulansla, Şırnak’ta barikatları aşa aşa, Iğdır’da solunum cihazıyla sandığa giden insanların kararlılığı hilelerinizden, oyunlarınızdan, işlediğiniz suçlardan çok daha büyüktür. Bunu gördük, gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Sevgili DEM Partililer bulunduğunuz her yerde oyunuzu kullanın, sandıklarınızı koruyun. Sandıkları terk etmeyin. İhlallerin takipçisiyiz. Her şeyi anbean takip ediyoruz ve gelişmeleri de sizinle paylaşacağız. Çok teşekkür ederim. Sağ olun.

PİRS: Ji bo dengdarên we yên Stenbolê helwesta we çi ye? 

Hûn dikarin qedera bajar û bajarokên me biguhirînin

Bersiv: Ez dixwazim bangewaziya beşdarbûnê bikim bi zimanê me yê dayikê, bi Kurdî. Em bi hesanî negihîştin van rojan. Ji bo gelê Kurd bi taybetî ev hilbijartin ne tenê hilbijartinek e. Dengê xwe raya xwe li her derê bilind bikin. Ji bo girtina sindoqan dema me kêm maye. Saet di 16:00’an de li hemû deverên Kurdistanê sindoq dê bên girtin. Ger we dengê xwe hîn bi kar neanîbe baz bidin herin biçin ser sindoqan. Raya xwe bi kar bînin, qeweta xwe nîşanî hemû kesî bidin. Li wir bimînin heya reya we bên jimartin li ser sindoqên xwe bin. Xem nekin li hemû deverê em bi endamên xwe, bi dildarên xwe, bi wekîlên xwe re em şopdarên rayên xwe, vîna xwe ne. Roj roja xwedîderketine vîna me ye. Dem dema me ye, saet mane, li raya xwe, li xwe, li hebûna xwe, nasname, ziman çand û hunera xwe xwedî derkevin. Hûn dikarin qedera bajar û bajarokên me biguhirînin. Em ê qeyûman bişînin.  Her hebîn. 

Stenbol ji bo me wekî Şirnexê wekî Amedê ye

Stenbol ji bo me wekî Şirnexê wekî Amedê ye. Bangewaziya me li hemû deveran e ku namzedên me lê hene. Em dibêjin dem hindik maye, heya saet 16:00’an em dengên xwe bi kar bînin. Bangewaziya me ji bo Stenbolê, Îzmîrê, Mêrsînê û Edeneyê ye jî. Li hemû deverên ku namzedên me lê heye divê hemû dildarên DEM Partiyê biçin dengê xwe bi kar bînin. 

PİRS: Agahiyên mudaxelekirinê tên, gelo rewş çi ye?

Hemû derfetên dewletê ji bo partiyekê tê bikaranîn 

Bersiv: Gelek tişt digihîjin ber destên me. Em dixwazin wan agahiyan zelal bikin. Hevalên me li ser hemû agahiyan dixebitin. Li hemû deveran wekî Şirnex, Agirî, Mêrdîn, Mûş,  Amed û Colemêrgê ne îro demeke dirêj e hemû derfetên dewletê bi kar tînin. Li hemberî me ne partiyeke siyasî heye. Em bi partiyekê re ne di pêşbirkê de ne. Hemû derfetên dewletê ji bo partiyekê tê bikaranîn. Ev sûc e. Nahêlin hemwelatî dengên xwe bi kar bînin. Dixwazin rêya kesên ku dengê xwe bi kar tînib bigirin. Li hemû deveran gel li ser sindoqan e. 

Soru: Bölgeden gelen seçmen taşıma görüntülere dair sorum. Hangi illerde taşıma var?

Basına yansıyan görüntüler de var. Haksız oy temini olarak ifade ettiğimiz oylar meselesi. Taşımalı seçmenle ilgili itirazlarımızın tamamı reddedildi. Bizim tespit ettiğimiz kaçak seçmenler, oraların özel olarak kaderini değiştirmeye yöneliktir. Alandaki üyelerimiz, takipçilerimiz ve itiraza yetkili avukatlarımızla birlikte bunun takipçisiyiz. Mükerrer oy kullananlar, devlet memurları açık olarak suç işliyor. Elimizde bu suçlara ilişkin belgeler var. Bunları TC kimlik numaralarıyla birlikte tespit ediyoruz. Suç işlemekten vazgeçin. Özellikle devlet memurları, insanların iradelerinin sandığa yansımasını engellemekten vazgeçin. 

31 Mart 2024