Doğan: Muhalefet partileri irade gaspına ve hırsızlığa karşı sesini yükseltmelidir

Parti Sözcümüz Ayşegül Doğan, devam eden oy kullanma işlemlerine ilişkin Genel Merkezimizde açıklama yaptı. Doğan, şunları söyledi:

Taşımalı seçmen irade gaspıdır, sandık darbesidir

Öncelikle DEM Parti gönüllülerine çok teşekkür ederiz. Katılım giderek yükseliyor. Fakat artık son dakikalardayız. Kürt illeri için geri sayım başladı. Kentlerin kaderini de değiştirmek için aynı zamanda geri sayım başladı. Kayyımları göndermek için de geri sayım başlamış oluyor. Fakat saat 4’e kadar yapmamız gerekenler var. Biz sandığa gittik, oyumuzu kullandık ama komşumuz gitti mi diye yoklamamız gerekiyor. Sandığa gitmeye ve teşvik etmeye devam etmeliyiz. Seçimleri bu olağanüstü koşullarda sürdürdüğümüz sürece bu kararlılığı sürdürmeliyiz. Olağanüstü koşulların sizin gücünüzden daha büyük olmadığını biliyorsunuz. Sandığa gitmeye devam edin. Lütfen sandıkları terk etmeyin.

Oy kullanma işlemiyle ilgili şöyle bir bilgilendirme yapmak istiyoruz. Velev ki saatler oy kullanma işleminin tamamlanması gereken dakikada ve zamanda ama siz sıradasınız, sınıfınızdasınız, okuldasınız, yani oy kullanacağınız bölgedesiniz. O durumda oy kullanmaya devam edebilirsiniz. Saat 16.00’yı yani 4’ü, ya da 17.00’yi yani 5’i geçse dahi oylarınızı kullanabilirsiniz. Bu sizin hakkınız.

31 merkezde taşımalı seçmen var

Zor koşullarda kullanılıyor oylar. Urfa, Şırnak, Kars, Ağrı, Mardin ve çeşitli Kürt illerinde oy kullanma işlemi esnasında karşılaşılan engellerin yanı sıra bir de aylardır ısrarla altını çizdiğimiz ve suç duyurusunda bulunduğumuz ama vazgeçilmeyen kaçak seçmen meselesi var. Şimdi ilk etapta tespit edebildiğimiz 31 merkezde kaç taşımalı seçmen olduğunu tek tek paylaşmak istiyorum. Bunların görüntüleri sosyal medyada ve bazı basın yayın mecralarında da var bu. Tek tek bunları rakamlarla paylaşmak istiyorum. Bu bir irade gaspıdır. Yalnızca irade gaspı değil bir sandık darbesidir. Bu yalnızca DEM Parti’nin mevzusu ve meselesi olmamalı. Türkiye’nin bir bölümünde, bir halkın oy kullanma hakkı, iradesine sahip çıkma hakkı sandıkta darbe yapılarak engellenmeye çalışılıyor. 

Muhalefet partileri irade gaspına ve hırsızlığa karşı sesini yükseltmelidir

Blok oy kullanmak zorunda bırakılıyor insanlar. Ya da önceden hazırlanan pusulalarla blok oylar kullanılan bölgeler var. Burada DEM Parti olarak tüm muhalefet partilerine sesleniyoruz. Bu anti demokratik uygulamaya, darbe girişimine, irade gaspına karşı sizler de ses çıkarmalı, hayır demelisiniz. Buna karşı mücadelede ortaklaşmalısınız. Bakın bugün yapılan seçimlerde seçmen kaydırılan 31 bölge var. 

Ağrı Merkez 4168, Ağrı Taşlıçay 204, Batman Hasankeyf 280, Batman Gercüş 274, Bingöl Adaklı 99, Bitlis Merkez 51, Bitlis Tatvan 726, Dersim Mazgirt Akpazar 127, Diyarbakır Eğil 1129, Diyarbakır Hazro 797, Diyarbakır Kulp 1929, Elazığ Karakoçan 519, Erzurum Karaçoban 312, Hakkari Çukurca 3235, Hakkari Derecik 1979, Hakkari Yüksekova, Esendere 953, Hakkari Şemdinli 1886, Iğdır Merkez 4382, Kars Merkez 3842, Mardin Dargeçit 570, Mardin Savur 978, Mersin Akdeniz 460, Muş Malazgirt 609, Siirt Eruh 1071, Siirt Kurtalan 688, Siirt Pervari 33, Siirt Merkez 6328, Şırnak Beytüşşebap 828, Şırnak Güçlükonak 494, Şırnak Merkez 6541, Şırnak Uludere 1409 toplam kaydırılan seçmen sayısı 31 Merkezde tespit edebildiğimiz 46 bin 901. 

Buna darbe, irade gaspı demeyelim de ne diyelim?

Şimdi buna darbe, irade gaspı değil de ne diyelim? Buna ayrımcılık demeyelim de ne diyelim? Buna karşı mücadelede de ortaklaşılmayacaksa ne zaman, nasıl ortaklaşılacak? Buna karşı neden yalnızca DEM Parti’nin seni çıkıyor? 46 bin 901 kaydırılan seçmen ve yalnızca 31 merkezde. Ve bu şu ana kadar tespit edilebilen rakam.

Biz bunun takipçisi olacağız. Bu hukuksuzluklara izin vermeyeceğiz. Hileler DEM Partililerden daha büyük değil, bunu tekrar ediyorum. Başaracağız, kazanacağız. Newroz alanları bize bunu gösterdi. Zor olduğunu biliyoruz, seçmenlerimiz de biliyor. Çünkü onlar yalnızca DEM Parti’nin seçmenleri değil, seçmen olabilmek için çok ağır bedeller ödemiş insanlar. Dolayısıyla oylarınıza sahip çıkın. Gidin sıranıza girin, o sıraya girdikten sonra seçim bölgenize, oy kullanma bölgenize ulaştıktan sonra oy kullanma hakkınızın olduğunu bilin. Taşımalı seçmen ve başka usulsüzlüklerle, zorlamayla elde edilmek istenen zafer ne zaferdir ne başarıdır. Bunu tarih de gösterdi. Mutlaka ama mutlaka halklar kazanır, halkların gücü kazanır. Çünkü halk bütün bu oyunlardan ve hilelerden çok daha büyüktür.

Hep beraber demokrasinin gücünü gösterelim 

Hiçbir hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız. Şırnak’tan Kars’a, Halfeti’ye kadar her yeri hem Genel Merkezimiz hem de üyelerimiz, komisyonlarımız ve milletvekillerimiz dakika dakika takip ediyor. Son dakikalar, saat 17:00’ye kadar lütfen demokrasinin gücünü hep beraber gösterelim. 

31 Mart 2024