Engellemelere rağmen Emine Şenyaşara ziyaret: Şenyaşar hepimizin adalet çığlığıdır

Barış Anneleri, Anneler Günü dolayısıyla Adalet Nöbetine Adalet Bakanlığı önünde devam eden Emine Şenyaşar’ı ziyaret etmek istedi. İçişleri Bakanlığı önünde durdurulan annelerin girişine izin verilmedi. Daha sonra Parti Genel Merkezimizin bulunduğu sokağa gelerek oturma eylemi yapan anneler, kendilerine yönelik tutuma tepki gösterdi.

Emine Şenyaşar’ı görmeden Ankara’dan ayrılmayacaklarını belirten anneler uzun süre oturma eylemlerini sürdürdü. Daha sonra annelerin bulunduğu yere gelen Emine Şenyaşar'ı Barış Anneleri karanfiller ve “hak hukuk adalet”, “bijî berxwedana zindanan” sloganları ile karşıladı. Annelere Parti Sözcümüz Ayşegül Doğan, Milletvekillerimiz Sevilay Çelenk ve Yılmaz Hun eşlik etti.

Partimizin önünde açıklama yapan ve kendisine yaşatılan hukuksuzluğa isyan eden Emine Şenyaşar, eşinin ve oğlunun katledilmesini hatırlatarak, katillerin korunduğunu söyledi. 6 yıldır adalet aradığını ve ancak iktidarın engellemeleri ile karşılaştığını belirten Şenyaşar gözyaşları içerisinde, “Bize bu zulmü yaşatanlar tutuklu bulunan oğlumu da bir hücrede öldürmeye çalışıyorlar” dedi. Adana Barış Anneleri inisiyatifi adına konuşan bir anne de Emine Şenyaşar’ın yalnız olmadığını ve her zaman Emine Şenyaşar’ın yanında olacaklarını belirterek, “Biz bugün Anneler Günü vesilesiyle Emine Şenyaşar’ın yanında olmak istedik ancak engellendik. Adalet arayışımıza bile izin verilmiyor. Emine Şenyaşar bu ülkenin adalet arayışıdır, hepimizi temsil ediyor. Onu hiçbir zaman hiçbir yerde yalnız bırakmayacağız” dedi.

12 Mayıs 2024