Tülay Hatimoğulları

1977 yılında Hatay'ın Samandağ ilçesinde doğdu. Lise yıllarından itibaren sosyalist mücadele saflarında yer aldı. Arap kültürü ve dilinin canlanması için çeşitli çalışmalar yürüttü. Ortadoğu Arap Halkları Araştırma Enstitüsü'nün kuruluşunda ve yönetiminde yer aldı. İnsan Hakları Derneği’nde yöneticilik yaptı. AMARGİ Kadın Akademisi ve Kadın Emeği Kolektifi'nin örgütlenme çalışmalarında yer aldı. 301 aydının çağrısıyla oluşturulan Türkiye Barış Meclisi çalışmalarında bulundu. Demokrasi İçin Birlik Hareketi (DBH), ardından Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve takiben Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kuruluş ve örgütlenme süreçlerinde yer aldı.

HDP’nin kurucu bileşenlerinden olan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi’nin (SYKP) 2013 yılındaki kuruluş çalışmalarında yer aldı, MYK üyeliği yaptı ve SYKP’nin Eş Genel Başkanlığını yürüttü. 24 Haziran 2018 Genel Seçiminde HDP Adana Milletvekili olarak seçildi ve Meclis'te Dışişleri Komisyon üyesi olarak çalışmalarını sürdürdü. HDP'de iki dönem MYK üyesi ve Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarına devam etti. 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili seçildi. 15 Ekim 2023’te gerçekleştirilen 4. Olağan Büyük Kongrede Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanlığına seçildi.

Tuncer Bakırhan:

1970 yılında Kars’ın Susuz ilçesi Kayadibi köyünde dünyaya gelen Tuncer Bakırhan, ilk ve orta öğrenimini Kars’ta tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Üniversite yıllarından itibaren Kürt siyasi hareketi içerisinde yer aldı. Siyasi çalışmaları sırasında 1989, 2011 ve 2016 yıllarında cezaevi süreçleri yaşadı. 1989’da HEP Gençlik Kollarında ve HEP çizgisindeki partilerin farklı kademelerinde görev aldı. 1994’te HADEP Kars İl Başkanlığını yürüttü. 1999'da Kars Belediye başkanlığına aday oldu. Daha sonra HADEP Merkez Yürütme Kurulunda görev aldı. 2002 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde aday olduğu DEHAP’tan Kars Milletvekili seçilecek oyu almasına rağmen DEHAP barajı aşamadığı için parlamentoya giremedi. 2003-2005 yılları arasında DEHAP Genel Başkanlığı yaptı. DEHAP hakkında açılan kapatma davasından dolayı DEHAP feshedilince siyasi çalışmalarına DTP çatısı altında devam etti. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde DTP İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Adayı oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ise DBP’den Siirt Belediye Eş Başkanı olarak seçildi. 17 Kasım 2016’da İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atandı.

Son olarak 14 Mayıs 2023’te Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili olarak seçilen Bakırhan, 15 Ekim 2023’te yapılan Büyük Kongrede Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel başkanlığına seçildi. Çok iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde İngilizce bilen Bakırhan, evli ve 2 çocuk babasıdır.