Eş Genel Başkanlarımız 10 Ekim Barış Derneğinin dayanışma yemeğine katıldı

Eş Genel Başkanlarımız Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, HDP Eş Genel Başkanları Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milletvekillerimiz ve yöneticilerimiz 10 Ekim Barış Derneği'nin dayanışma yemeğine katıldı. Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay salonunda gerçekleşen buluşmaya çok sayıda kurum temsilcisi de katıldı. Dernek Eş Başkanları dayanışma çağrısı yaparken, yarın yapılacak olan 10 Ekim katliamı davasının duruşmasına da katılım çağrısı yaptı. 

Burada kısa bir konuşma yapan Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan, salondakileri Kürtçe selamlayarak, “Bir arada olmaktan gurur duydum, keşke daha iyi günlerde bir arada olabilseydik. Ama maalesef geçmişi katliamlarla, cinayetlerle dolu bir ülkede yaşıyoruz. 10 Ekim davası da çok kanlı ve karanlık bir katliam olarak Türkiye tarihine geçmiştir. Bu vesile ile yaşamını yitiren 104 canımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Onları barış için bir araya geldiklerinden dolayı katledenleri kınıyoruz. Toplumsal barış gerçekleşene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bu katliamın da Maraş gibi, Çorum gibi, Şenyaşar Ailesi gibi, Soma ve Kobanî davası gibi, 5 Haziran Amed katliamı gibi yine karanlık ellerin organize ettiği bir katliam olduğunu belirtmek istiyorum. Hangi davada karanlık odaklar varsa o davalar cezasızlıkla sonuçlanmıştır. En son Tahir Elçi davasında bunu bir kez daha gördük. Ama söz veriyoruz, barış mücadelesine, bu ülkeye barış gelsin diye Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Gar’da buluşan canlarımıza söz veriyoruz; bu cinayet karanlıkta kalmayacaktır. DEM Parti olarak bu cinayetin aydınlatılması için arkasındaki karanlık odaklar açığa çıkıncaya kadar sizinle birlikte 7-24, gece gündüz demeden mücadele edeceğiz” dedi. 

Bakırhan, yarın DEM Parti olarak güçlü bir heyetle 10 Ekim katliamı davasının duruşmasında olacaklarını söyledi ve ortak mücadele çağrısı yaptı.

25 Haziran 2024