Eş Genel Başkanlarımız Ağrı ve Urfada belediyeleri ziyaret etti

Eş Genel Başkanlarımız Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Ağrı ve Urfa'da belediyelerimizi ziyaret etti.

Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan, Grup Başkanvekilimiz Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ağrı Milletvekilimiz Nejla Demir ve beraberindeki heyet Diyadin, Taşlıçay ve Ağrı Belediyelerini ziyaret etti.

Bakırhan ve beraberindeki heyet Diyadin Belediyesi Eş Başkanları Adnan Doğan ve Hayat Zorbay, Taşlıçay Belediyesi Eş Başkanları Cemile Duman ve Mehmet Ali Budak, Ağrı Belediyesi Eş Başkanları Hazal Aras ve Memet Akkuş’u ziyaret etti.

Belediye eş başkanlarını kutlayan Bakırhan, belediye emekçilerinin bayramını kutladı. Bakırhan, Ağrı Belediyesine yaptığı ziyarette özetle şunları söyledi;

Kayyımcı anlayışa halk çok iyi bir cevap verdi

"Eş Başkanlarımız aracılığıyla Ağrı halkına teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Çok iyi bir sonuç ortaya çıkardı. Özellikle kötü yönetim tarafından hizmetsiz bırakılmış, borç batağına batırılmış belediyenin tekrar bizimle buluşması, çok deneyimli eş başkanlarımız aracılığıyla yönetilecek olması bizi çok mutlu etti. Bu geçmiş yıllardaki hizmetsizliği ortadan kaldıracak. Eş Başkanlarımız deneyimli. Kenti çok iyi tanıyorlar. O konuda hiçbir kuşkumuz yok.

İktidar özellikle yerel seçimle birlikte o kayyımcı anlayışın başarılı olduğunu kanıtlamaya çalıştı. "Biz daha iyi yönetiyoruz" demek için çok çalıştı. Kaçak seçmen getirdi, adayları veto etti. Anti demokratik uygulamaları hayata geçirdi ama halkımız başta Ağrı ve Van olmak üzere Kürdistan’ın dört bir yanında çok iyi cevap verdi. Hem o kayyımcı anlayışa cevap verdi, hizmetsizliğe cevap verdi hem de yok edilmeye çalışılan reddedilen partimize de bir yeşil ışık yaktı. "Birlikteyiz, beraberiz, kentleri yönetmeye siz layıksınız" dediler. Biz de layık olmaya çalışacağız. Sadece yerel yönetimleri almak kentte hatırı sayılır bir oy almak yetmiyor. Aynı zamanda onu bir üretime ve sonuca dönüştürmek çok kıymetlidir.

Ağrı’da başarılı bir sonuç ortaya çıkacağına eminim

22 yıllık iktidar pratiğine baktığımızda örnek verilecek tek bir yer yok. Ana muhalefet partisi için bazı yerler söyleyebiliriz ama hiçbir şey yok. Tamamen ranta tayin edilmiş, bir siyasi partiyi gözeten, zenginleştiren halka hizmeti ve kentin geleceğini önemsemeyen bir anlayış var. Halk ona kartı gösterdi. Ama bizim 99’dan bugüne kadar yerel yönetimler deneyimimize baktığımızda elli bin tane örnek verebiliriz. Yanıbaşımızda Doğubeyazıt Belediyesi var. 99’da arkadaşlarımız hatırlar hem kooperatifçilik hem de kadın çalışmaları açısından örnek verdiğimiz bir kentti. Küçük örnekler olabilir ama gerçekten bir kadın belediye başkanımızın olması gibi örnekleri gittiğimiz her yerde anlatıyoruz. Viranşehir’i Kızıltepe’yi Amed Sarmaşık’ı anlatabiliriz. Bir çok yerde örnek göstereceğimiz yerler var. Bunları çoğaltmaya çalışıyoruz. Nitelik de var. Bu dönem halkımız kendi adaylarını seçti. Halkın kendi seçtiği adaylar biraz daha avantajlıdır, sadece sandıktan çıkmadılar. Ağrı’da da böyle bir başarılı sonuç ortaya çıkacağından eminim.

Bu kayyımcı anlayışı halklaşarak aşabiliriz

Bir AKP istediğini alamadı. Olumsuzluklara rağmen güçlü bir sonuç ortaya çıkardık. Ağrı’da en az 10 bin kaçak seçmen ile seçime müdahale etmek istediler. En fazla kaçak seçmenin olduğu yerlerden birisiydi. Ona rağmen bu kadar farkın olması bence en başarılı sonuçlardan biridir. Konvoylarla getirip blok oy kullandırdılar. Ağrı halkını bir kez daha şahsınızda tebrik ediyorum. Ne desek azdır. Onurlu bir duruş ortaya koydular. Buna layık olmak gerekiyor. Önümüzdeki dönem biraz sıkıntılıdır. Güllük gülistanlık bir süreç başlamadı. Ama avantajımız var. Halk bizi seçti, sandıktan çıktık. Bütün olumsuzluklara rağmen biz kazandık, kayyımcı anlayış sandıkta kaybetti. İktidar partisi sandıktan çıkan ikinci partidir. Eski gücü yok. Ne yapıyorsa, çarpıyor geri dönüyor. Artık baskıyla redle kayyımla sonuç alamayacaklarını çok iyi biliyorlar. Bakın Van’da bir ders aldılar, yetinmediler Hakkari’ye kayyım atadılar. Biz de belediye başkanlığı yaptık. Hiçbir dönem Türkiye’de sağından soluna, kadınından gencine, farklı inançlara kadar böylesine bir tepki oluşmamıştı. Emin olun Hakkari’de ortaya çıkan o renklilik, o sahiplenme, o dayanışma Van direnişi kadar önemliydi. Biz bu kayyımcı anlayışı ancak halklaşarak, toplumcu belediyeciliği uygulayarak ve dayanışarak aşabiliriz. Halkın içinde olun, sokakta olun. Yeri geldiğinde elinizde süpürge olsun, yeri geldiğinde aracı siz kullanın. Bizimdir ve biz hizmetkarız." 

Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, Urfa milletvekillerimiz Ömer Öcalan, Ferit Şenyaşar ve Mardin Milletvekilimiz Beritan Güneş Altın, Hilvan, Viranşehir ve Ceylanpınar Belediyelerini ziyaret etti.

Hatimoğulları ve beraberindeki heyet Hilvan Belediyesi Eş Başkanları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil, Viranşehir Belediyesi Eş Başkanları Serhat Dicle İnan ve Bedriye Yorgun, Ceylanpınar Belediyesi Eş Başkanları Uğur Kahraman ve  Rahşan Yazar’ı ziyaret etti. Hatimoğulları, özetle şunları söyledi;

Halkın adaleti tescillenmiş oldu 

“Hilvan bizim için tarihi bir başarıydı. 45 sene sonra kazanılması büyük başarıydı. Bu yaşanan haksız ve adaletsiz durum, sandıkların yakılması, bilerek ve isteyerek bir partinin leyhine yenilenmek istenmesine karşı halkımızın verdiği bu güçlü cevap çok önemli ve tarihiydi. Hilvan tarih yazmaya devam ediyor. Benim çok etkilendiğim bir şey. 45 yıl önce 3 kadın belediye meclis üyesi vardı burada. Eşbaşkanlık sisteminin ilk tohumunun 45 yıl önce Hilvan’da atıldığını görüyoruz. O bakımdan da tarihi. Bu son seçimde ona katlanan bir başarı var. Seçim 7 yerde tekrarlandı ama ilgi odağı Hilvan’dı. Bu seçimle birlikte halkın vicdan ve adaleti bir kez daha tescillenmiş oldu. Biz Hilvan halkına da çok teşekkür ediyoruz. Kürt halkını ortak duruşu tescillenmiş oldu. 

Hilvan sevincinin 12 saat sürmesine izin vermediler. Hakkari'ye kayyım atadılar. Kayyım rejimine karşı geçmişte de çok mücadele ettik şimdi de mücadele ediyoruz. Bu kez yalnız değiliz. Seçme ve seçilme hakkının engellenmemesi yaklaşımı geniş kesimde var. Bunun daha büyük bir tepkiye dönüşmesi gerekiyor. 

Şikayet etmeyeceğiz

Biz çalışmalarımızda halkla birlikte olmaya ara vermeden devam edeceğiz. Kayyım olur olmaz. Biz kendi çalışmalarımıza bakacağız, kendi programımıza bakacağız. Eş Başkanlarımızda bu kararlık var. Biz yolumuza devam ediyoruz. Demokratik mücadelemizi kayyıma karşı yürüteceğiz. O mücadeleyle sınırlı kalmayacak. Belediyelerimiz hizmet odaklı çalışacak. Projelerimizi hızla hayata geçirmek istiyoruz. Yol, çöp, altyapı, kronik sorunlar ama hızla çözülecek sorunlar var. Bizim asli görevimiz bunlar. Merkezi hükümet hakkımızda ne düşünürse düşünsün işimize odaklanmalıyız. 

Halkın içinde olacağız. Bazı belediyelerimiz örnek çalışmalar başlatmış. Akdeniz Belediyesi onlardan biri. Mahallerin hepsiyle sistematik toplantılar yapan belediyelerimiz var. Bize oy veren vermeyen herkesle. Çünkü biz halkçı belediyecilik, sosyal belediyecilik dedik. Özellikle bu dönemde yani hemen başlatmış olmak çok önemli. Mahallelerin sorunlarını dinlemek ve acil çözüm bekleyen sorunları çözmemiz gerekiyor. Hem kayyım siyasetine hem negatif siyasete vereceğimiz en önemli cevap hizmet odaklı çalışmak olacak."  

16 Haziran 2024