Eş Genel Başkanlarımız Sincan Cezaevindeki kadın siyasetçileri ziyaret etti

Eş Genel Başkanlarımız Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Sincan Cezaevinde rehin tutulan kadın siyasetçiler Leyla Güven, Ayşe Gökkan ve Selver Yıldırım ile Kobanî Kumpas Davası kapsamında cezaevinde rehin tutulan Zeynep Karaman, Zeynep Ölbeci, ⁠Aynur Aşan, Pervin Oduncu ve Dilek Yağlı’yı ziyaret etti.

Eş Genel Başkanlarımız, moral ve motivasyonları oldukça yüksek olan tutuklu siyasetçilerin özgürlük, adalet ve demokrasi mücadelesinde her zamankinden daha kararlı olduklarını aktardı.

Hatimoğulları ve Bakırhan kadın siyasetçilerle yaptıkları görüşmede, Türkiye’nin temel meselesi olan ağır ekonomik krizin yanı sıra tecrit başta olmak üzere cezaevlerindeki hak ihlallerine, infaz yakmalara ve hasta tutsakların durumuna ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Hatimoğulları ve Bakırhan, tutuklu siyasetçilerin dışarıdaki tüm partililere sevgi ve selamlarını ilettiklerini ve kendileriyle dayanışma içinde olan tüm dost kurum ve yoldaşlara da teşekkür ettiklerini aktardı.

Eş Genel Başkanlarımız, Kobanî Kumpas Davası kapsamında 16 Mayıs’ta verilen cezalardan hemen sonra, önceki dönem HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ı rehin tutuldukları Kandıra ve Edirne Cezaevinde ziyaret etmişti. Hatimoğulları ve Bakırhan 5 Temmuz’da ise Ali Ürküt, Günay Kubilay, Nazmi Gür, İsmail Şengül, Bülent Parmaksız, Alp Altınörs ve Doğan Erbaş’ı Sincan Cezaevinde ziyaret etmişti.

18 Temmuz 2024