Grup Başkanvekillerimiz Gülistan Kılıç Koçyiğit, Sezai Temelli ve milletvekillerimiz Hakkari’deki irade gaspına karşı TBMM'de açıklama yaptı.
Hatimoğulları ve Bakırhan, Hakkari'de sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.
Hatimoğulları ve heyetimizin iki gündür nöbet tuttuğu kente bugün de Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan, Leyla Zana ve STK temsilcileri geldi.
Hakkari’de kayyım darbesine karşı halkın iradesine sahip çıkma eylemlerimiz 3’üncü gününde sürüyor.
Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, yöneticilerimiz, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda kişinin katılımıyla Hakkari Belediyemizin önünde açıklama yapıldı.
AKP-MHP’nin her seçim yenilgisinden sonra devreye koyduğu halk iradesini gasp etme girişimine pek çok çevreden tepki geliyor.
Hatimoğulları, Hakkari’de gerçekleşen irade gaspına karşı Emek, Barış ve Demokrasi Güçlerinin yaptığı açıklamada konuştu.
Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonumuzun, Hakkari Belediye Eş Başkanımızın gözaltına alınması ve belediyemize kayyım atanmasındaki gerekçelere ilişkin bilgi notu.
Hakkari’de yaşanan irade gaspına karşı Merkez Yürütme Kurulumuz olağanüstü toplandı.
Tuncer Bakırhan, Yeni Yaşam Gazetesi'nin 6’ncı kuruluş yıldönümü için düzenlenen etkinliğe katıldı.
Demokratik Yerel Yönetimler Kurulumuzdan sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Rüştü Tiryaki, Diyarbakır'da Belediye Eş Başkanlarımızın katılımıyla “tasarruf tedbirlerine” ilişkin açıklama yaptı.
Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, Gezi’nin yıl dönümünde Taksim İstiklal Caddesinde yapılan yürüyüşe katıldı.
Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, TMMOB Genel Kuruluna katıldı.
Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan, 2 Haziran'da belediye seçimlerinin yenileneceği Hilvan’daydı.
Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları Eşitlik İçin Kadın Platformu ile Genel Merkezimizde görüştü.
Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcülerimiz, İmralı Cezaevinde bulunan Sayın Abdullah Öcalan ile Veysi Aktaş, Ömer Hayri Konar ve Hamili Yıldırım’la görüşmek için Adalet Bakanlığına başvuruda bulundu.