Hatimoğulları adalet nöbetini Mecliste sürdüren Emine Şenyaşarı ziyaret etti

Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, eşi ve çocukları katledilen ve yıllardır adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. Şenyaşar’ın Meclis’te devam eden nöbetini ziyaret eden Hatimoğulları’na Parti Sözcümüz Ayşegül Doğan, Milletvekillerimiz Sevilay Çelenk ve Ferit Şenyaşar eşlik etti. 

Burada Kürtçe konuşan ve kendilerine yapılan zulme gözyaşları içinde isyan eden Emine Şenyaşar, “Oğlumu bırakın evime, torunlarımın arasına gideyim. Öleceksem evimde öleyim. Yeter artık, 7 yıl oldu. Eşimi, diğer çocuklarımı hastanede katlettiler. Bütün kayıtları kararttılar, katliamı akladılar” diye konuştu.

Emine Şenyaşar’ın adalet talebini dinleyen Hatimoğulları ise şunları söyledi:

“Emine anne 7 senedir bir adalet mücadelesi yürütüyor. Emine Şenyaşar 7 acı yılı geride bıraktı. 7 yıldır adalet talebinden bir adım geri adım atmayan Emine ananın adalet nöbeti şimdi burada Meclis’te, esasen adaletin sağlanması gereken kurumun çatısı altında devam ediyor. Şenyaşar ailesine yapılan saldırı tam bir katliamdır.

“Anne de defalarca yaptığı her konuşmada ifade etti. Sadece bu katliamın kayıtları incelensin, erişemedik dedikleri o kayıtlar incelensin ve bu olayla ilgili suçlular açığa çıkarılsın diyen annenin bizzat talebi var. 7 yıldır suçsuz yere bu kadar ağır bedel ödüyor. 2 çocuğunu ve eşini kaybetti, tutuklu çocuğunun özgür bırakılmasını talep ediyor. Bu katliamı azmettirenler, bu katliamı gerçekleştirenler elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor ama Emine ana ve oğlu, bütün aile acı çekiyor. Artık yeter! Emine ananın adalet talebini TBMM’nin bütün parlamenterleri duymak durumunda. Bugün bu adalet arayışının, bu hakikat ve insanlık arayışının, bu annenin acısının herkes tarafından duyulması gerekiyor. Emine annenin talebi, gerçek bir hukuk soruşturmasının gerçekleşmesidir. AKP iktidarının yandaşı olan kesimlerin yargılama sistemi değil de objektif bir yargılama yapılsaydı zaten Emine ana ‘benim oğlum dışarıda olurdu’ diyor.

“Burada adaletin ve hukukun tecelli etmesini istiyoruz. Yargı her daim muktedirlerden yana oldu. Bu dönem de yargı ne yazık ki mevcut iktidarın adeta asası gibi kullanılıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Emine ananın adalet arayışının dün olduğu gibi bugün de yanındayız. İki evladı ve eşini yitirmiş bir ana. Bu sene ölüm yıldönümlerinde yapılan anmalara katıldım. Anne anma boyunca iki oğlunun mezarı arasında ağladı. Evlat acısı işte böyle bir şey, eşinin mezarına gidemedi bile. İşte acı böyle bir şey. Bu acıyı bütün kamuoyu duymalı. Bu acıyı biraz önce ailenin de ifade ettiği bütün yetkililer duymak zorunda. Biz de DEM Parti olarak adalet mücadelemize devam edeceğiz, Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. Mutlaka adaletin tecelli ettiği günleri hep birlikte göreceğiz.”

28 Ağustos 2024