Hatimoğulları: Akdeniz Belediyesini layık olduğu ortak yaşam kentine yeniden çevireceğiz

Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, seçim çalışmaları kapsamında bugün Mersin’deydi. Karaduvar Mahallesinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Hatimoğulları, ardından Kazanlı’da halk buluşmasına, Akdeniz’de de iftar programına katıldı. Hatimoğulları, Kazanlı’daki halk buluşmasında yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

Merhaba değerli halkımız, hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Merhaba hewalno hun bi her xati sereresi seçavan hatin. Değerli Akdeniz halkı; Akdeniz Belediyesini halkların huzur içinde yaşayacağı, Akdeniz’in layık olduğu ortak yaşam kentine yeniden çevirmeye var mıyız? AKP Genel Başkanı Erdoğan, devletin bütün olanaklarını haksız ve hukuksuz bir şekilde bir siyasi partiye seferber ederek seçim kazanmaya çalışıyor. “Biz insanları dinine, etnik grubuna göre ayırmıyoruz” diyor. Biz de ona hadi oradan diyoruz! 

Emeklilere promosyonu seçim propagandası olarak kullanıyorlar 

Miting meydanlarında sanki kendileri muhalefetteymiş gibi yaşanan ekonomik kriz hakkında konuşuyorlar, emeklilerin zorluk çekmeyeceğini söylüyorlar. Bu ülkede 16 milyon emekli var. 16 milyon emekli tek bir ağızdan bu hayat pahalılığına, bu yoksulluğa karşı talepleri olduğunu söylüyor. Peki, talepleri neydi? Ücretlerinin bir daha yükselmesiydi. Ama Erdoğan bunu yapmadı. Zaten promosyon verecek olan bankalara promosyonu erken vermesini söylüyor. Bunu da seçim propagandası olarak kullanıyor. Aramızdaki emekli kardeşlerimize soruyoruz; Erdoğan ve partisine, bizleri bu kadar yoksul bırakana, emekliyi bu hale getirene oy verecek miyiz?  

Depremzedelere halk dayanışması ile sizler sahip çıktınız

Hepimiz biliriz ki Çukurova, Mersin, Kazanlı, Akdeniz tarımla geçinen yerlerdir. Ancak bu iktidarın uyguladığı merkezi politikalara baktığımızda, tarımı bu ülkede adeta bitirdiklerini görüyoruz. Ürünlerimizi sattığımız zaman masrafımızı bile çıkaramaz bir hale geldik. Bizleri açlığa, yoksulluğa ve hayat pahalılığına mahkum edenleri 31 Mart’ta sandığa gömecek miyiz? Akdeniz, Çukurova’nın incisidir. Mersin, özellikle yaşadığımız son deprem faciasından sonra depremzedelere büyük bir ev sahipliği yaptı. Mersin, Adana, Çukurova mükemmel bir halk dayanışması sergiledi. Evlerimiz depremde yıkıldığı zaman enkaz altından gelen çığlıkları asla unutmayacağız. İşte o zaman da iktidar yoktu. Şimdi Maraş’ta, Hatay’da iktidar enkazı kaldırma işini kendi yandaşlarına ihale etti.  İş makinelerini şimdi getirdiler, sözüm ona enkaz kaldırıyorlar. Biz o depremde birçok canımızı kaybettik, geri kalanlara da siz sahip çıktınız. 
Depremde yaşamını kaybeden bütün canlarımızı -ki burada bulunan birçok arkadaşımızın akrabaları da vardır- saygıyla anıyorum. Onları asla unutmayacağız. Arap’ıyla, Kürt’üyle, Türk’üyle Akdeniz’de yaşayan halkımız, sizlere de depremzedelere evlerinizi açtığınız için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. 

Belediyelerimizin kasalarını çalanlara 31 Mart’ta büyük bir ders vereceğiz 

2019’da burada, Akdeniz’de belediye seçimini hile hurdayla sözüm ona kazandılar. Peki, Akdeniz’e ne kazandırdılar? Borç kazandırdılar, hizmetsizlik kazandırdılar. Akdeniz’de istihdam alanı yarattılar mı? Hayır. Akdeniz’de halkın bütçesini kendi ceplerine indirdiler, yandaşlarıyla yediler. Zannetmeyin ki bir tek Akdeniz’de öyle yapıyorlar. Bunlar her yerde çalıp çırpmaya alışmışlar. Bunlar çalmadan çırpmadan yaşayamazlar, o gün evlerine giremezler. O gün evlerine girerlerse de uyuyamazlar. Akdeniz Belediyesinde, 136 milyonluk bütçenin neredeyse 36 milyonunu sadece araç kiralamaya vermişler. Akıl var, fikir var. 36 milyona yakın bir parayla siz hangi araçları kiraladınız? Kiraladığınız araçlar neredeydi? Akdeniz halkına nasıl bir hizmet yaptı? İşte bu hırsızlara, oyumuzu çalanlara, oyumuzu çalmakla yetinmeyip belediyenin kasalarını da çalanlara hep birlikte 31 Mart’ta büyük bir ders vermeye hazır mıyız? 

Kazandığımız her yerde yapacağımız ilk iş belediyeyi halklarımızla birlikte yönetmek olacak 

Halklar arasında hiçbir ayrım yapmadan bütün mahallelere eşit hizmet etmek Akdeniz Belediyemizin boynunun borcudur. Geçmiş yönetim deneyimlerimizde de yaptığımız gibi bütün mahallelerimize ayrım yapmadan eşit hizmet için varız ve burada eşit hizmeti hep beraber sağlayacağız. Belediyedeki yolsuzluklara ve hırsızlıklara cevap olabilmenin en önemli yolu denetim mekanizmasıdır. Kazandığımız her yerde yapacağımız ilk iş belediyeyi siz değerli halklarımızla birlikte yönetmektir. Sizler belediyenin meclis toplantılarının tamamına katılabileceksiniz. Orada hizmet ve harcamalar konusunda denetim doğrudan siz halkımızda olacak. Çünkü DEM Parti halkçı bir belediyecilik anlayışını, kadın özgürlükçü ve ekolojik bir belediyecilik anlayışını yaşama geçirmek üzere çalışmış bir tarihin temsilcisidir.

Kültür merkezlerimizi bütün halkımızla hep birlikte açacağız

Sevgili kadınlar bu toplumun yarısı bizleriz. Bizler Dem Parti’de eş başkanlık ve eşit temsiliyeti önemsiyoruz ve kadınların siyaset sahnesinde ana faktör olarak mücadele vermesi düşüncesini yaşama geçiren bir partiyiz. Akdeniz’de belediyeyi kazandığımızda yapacağımız ilk icraat kadınlara yönelik hizmet alanlarını yaratmak olacak. Zaten önceden belediyelerimizde vardı. İşte kayyımcı anlayışın ortadan kaldırdığı geleneği bizler yeniden burada yaratacağız. Kadınlar için danışma merkezlerini bütün belediyelerimizde de Akdeniz Belediyesinde de oluşturacağız. Kadınlar için istihdam alanları yaratacağız. İş edindirme kursları başta olmak üzere her türlü projemizi siz değerli kadınlarla birlikte hayata geçireceğiz. Bütün belediyelerimizde olduğu gibi Akdeniz Belediyesinde de çok kültürlü yapının kültür ve sanat faaliyetlerinde temsil edilmesi için, başta gençler olmak üzere kültür merkezlerimizi bütün halkımızla birlikte açacağız. Gençlere özel olarak soruyorum; var mıyız DEM Parti’de bu çalışmaları hep beraber büyütmeye?

Seçim günü sandıklara sımsıkı sahip çıkalım 

Değerli arkadaşlar, sizden çok önemli bir ricada bulunacağım. Lütfen seçim günü sandıklara sımsıkı sahip çıkalım. Sayılı günler kaldı seçimlere. Zaten gece demeden gündüz demeden alanlarda çalışacağız. Hiç gitmediğimiz ailelerimizi lütfen en kısa süre içerisinde ziyaret edelim, telefon edelim, neden oylarımızı DEM Parti’ye vermeleri gerektiğini anlatalım. Akdeniz’in bütün halkları olarak DEM Parti’nin ortak zaferi için, halkların ortak zaferi için hep beraber gece demeden gündüz demeden çalışacak mıyız?  

O gün sandıklarımızı koruyarak irademizi çalmalarına asla müsaade etmeyeceğiz

Seçim günü elbette çok önemli. Seçim günü sandıkları sımsıkı koruyacağımızı söyledik. Bu konuda sevgili gençlerden özel olarak destek istiyoruz. Onun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Genç kadınlar, gençlerin tamamı hepinizden güçlü bir destek istiyoruz. O gün sandıklarda oyumuzu, irademizi çalmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Böylesi büyük bir zaferi korumak üzere hepimiz görev alacak mıyız değerli arkadaşlar? Yolsuzluk yapanlara, geleceğimizi karartanlara, ayırımcı politikalar güdenlere, Alevileri yok sayanlara, Kürtleri yok sayanlara 31 Mart’ta hep beraber çok güçlü bir yanıt vereceğiz. Türkiye’nin geleceği için, bir karabasan gibi tepemize çöreklenmiş olan bu iktidara seçimlerde en büyük dersi hep beraber verecek miyiz? 

Saray duysun; 31 Mart’ta DEM gelecek, devran dönecek

50 milyona yakın insan açlık ve yoksulluk sınırında yaşıyor bu ülkede. İnsanlar ayrımcılığa maruz kalıyor. Kadınların yaşam tarzlarına karışılıyor. Toplumun yaşam tarzlarına karışılıyor. İnsanların yediğine, içtiğine, giydiğine karışılıyor. Bu iktidara öyle büyük bir ders vereceğiz ki genel seçimleri kaybedeceğini bu yerel seçimlerde bir kez daha görecek. Bunun için gece gündüz demeden hep beraber çalışacağız ve Akdeniz’i mutlaka ama mutlaka değiştireceğiz. Akdeniz halklarının ortak iradesi bu seçimlerde Akdeniz’e gelecek, bundan hiç şüphemiz yok. Saray duysun: DEM gelecek, devran dönecek. Devran dönecek, DEM gelecek. DEM her türlü gelecek. Bu da onlara dert olsun. 

31 Mart’ta Çukurova'nın incisi Akdeniz’den onlara büyük bir ders vermeye, onları seçimlerde sandıkta gömmeye burada hep beraber sözleşelim. Yolumuz açık, Hızır yardımcımız olsun. Serkeftin, serkeftin.

25 Mart 2024