Hatimoğulları, Ali İsmailin anmasına katıldı: Sözümüz olsun, hayallerini gerçekleştireceğiz

Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, Gezi Direnişinde katledilen Ali İsmail Korkmaz için Hatay'da yapılan anmaya katıldı. Hatimoğulları, Korkmaz’ın mezarı başındaki anmaya katıldıktan sonra Defne’de yapılan anma programına geçti. Mezarlıktaki anmada konuşan Hatimoğulları, şunları söyledi: 

Değerli halkımız, Ali İsmail’in çok değerli ailesi, hepinizin bir kez daha başı sağ olsun. Ali İsmail gerçekten çok şanslı bir çocuk. Çünkü onu yaşatmak için, onun anılarını ve fikirlerini yaşatmak için başta ailesi olmak üzere çok sayıda insan büyük emekler verdi. Ali İsmail Korkmaz’la, burada yitirdiğimiz canlarımızla, Ahmetlerle, Abdocanlarla, Berkinlerle, yani Gezi’nin bütün şehitleriyle Gezi yaşıyor. Gezi sadece bir ağaç nedeniyle çıkmış bir halk direnişi değildi, bir sivil itaatsizlik değildi. Gezi, evet Gezi Parkına sahip çıkmak içindi; Türkiye’de değiştirilmek istenen kültürel dokuya, değiştirilmek istenen kentlerimizin siluetine ve tarihine sahip çıkmak için yapılan bir direnişti. Gezi, özgürlükler için bir direnişti. Gezi, kadınların ve gençlerin özgürlüğü için bir denişti. İşsizlerin ve yoksulların isyanıydı.

Gezi, Türkiye toplumunun en önemli hafızalarından biridir

Ali İsmail’in babası biraz önce Ali İsmail’i resmederken, onun ne kadar bütün canlılara ve insanlara hürmetkar bir genç olduğunu anlatırken “bunlar sadece benim hayallerim değil, bunlar bütün toplumun özgürce kendi kimliğiyle yaşaması için toplum adına kurduğumuz hayaldir” diye özetlemişti. Gezi’de yitirdiğimiz bütün canlarımız, bizlerden koparılan her dal, her ağaç bizim değerimizdi ve özgürlük mücadelesi için direnenlerdi. O dönemin siyasal iklimi ve hala devam eden karanlık tabloyu tersine çevirmek ve aydınlık bir ülkeye kavuşmak içindi o mücadele. Kimsenin kimseye şiddet uygulamadığı, hiçbir halkın ve inancın ayrımcılığa maruz kalmadığı bir Türkiye içindi o mücadele. Biz Gezi Direnişini asla unutmayacağız. Gezi, Türkiye toplumunun son yüzyılı boyunca oluşmuş en önemli hafızlarından biridir. Burada gençlerimizi katlederek zannettiler ki Gezi Direnişine diz çöktürecekler. 

Gezi Direnişini hiçbir zaman unutmayacağız

Oysa Gezi her dalın yerine onlarca yenisinin yeşerdiği, her tomurcuğun yerine binlerce tomurcuğun yeşerdiği, alanlara ve sokaklara toplumun bir ırmak gibi capcanlı aktığı bir dönemdi. Gezi bu hafızayı toplumun en derinlerine kaydetti. Gezi Direnişini hiçbir zaman unutmayacağız. Ali İsmail şahsında Gezi’de yitirdiğimiz bütün canlarımızı, demokrasi ve devrim mücadelesinde yitirdiğimiz bütün canlarımızı saygıyla anıyorum. Sizlere sözümüz olsun ki hayallerinizi yerine getireceğiz. Hayalleriniz insanca bir ülkede yaşamaktı, insanca bir toplumun inşasıydı.

Her zaman dayanışma içinde olacağız 

Sevgili Ali İsmail; bütün hayallerin gerçek olana kadar, tıpkı annenin dediği gibi birken binler nasıl olduysak ve bu hayalleri birken milyonlara nasıl çevirdiysek, hayallerimizi başarıya ulaştırana dek mücadelemiz artarak devam edecek. Ben bir kez daha özellikle Ali İsmail’in ailesinin gerek kurmuş olduğu vakıfla gerek yaptığı bütün kültürel aktivitelerle gerekse öğrencilere sağlamış olduğu katkılarla başta Ali İsmail olmak üzere bütün Gezi şehitlerini yaşatmak adına verdiği bu mücadeleyi kutluyorum. Verdikleri bu emeklerden dolayı da kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Her zaman bir arada olacağız, her zaman dayanışma içinde olacağız. 

10 Temmuz 2024