Hatimoğulları Birecik’te: Eyyubi bir sabırla DEM Partinin 31 Mart seçimlerindeki zaferi için çalışacağız

Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, seçim çalışmaları kapsamında bugün Urfa’daki programına devam etti. Hatimoğulları Suruç, Birecik ve Halfeti ilçelerindeki halk buluşmalarına katıldı. Birecik’teki halk buluşmasında konuşan Hatimoğulları, şunları söyledi: 

Urfa Milletvekilimiz Ferit Şenyaşar, Emine anamızla birlikte bugün iftarını Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde açacak

Silav gelê me yê hêja, jinên delal, ciwanên delal. Hûn bixêr hatin li ser seran li ser çavan hatin. Ehlen ve sehlen. 

Değerli Birecik halkı, hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Bu kadar güzel ve coşkulu bir karşılama, 31 Mart seçimlerinin başarısının habercisidir. Kutlarım sizi Birecik halkı, kutlarım sizi! Bu sabah sahura kalktık hep beraber, bugün Ramazan’ın 1. günü. Bütün İslam aleminin şerif-i ramazanı mübarek olsun, hayırlara vesile olsun. Barışa, adalete, kardeşliğe vesile olsun. Hepimizin Ramazan ayı mübarek olsun. Aslında aramızda olması gereken Sevgili Urfa Milletvekilimiz Ferit Şenyaşar, Emine anamızla birlikte bugün Ankara’da iftarını Adalet Bakanlığı önünde açacak. Şenyaşar ailesinin adalet arayışını Birecik’ten selamlıyoruz. 

31 Mart’ta Birecik’te saltanat kuran 30 yıllık yerel yönetim anlayışını yıkacağız 

Suruç’ta yitirdiğimiz 33 Düş Yolcusunu, sosyalist gençlerimizi sizlerin huzurunda bir kez daha anıyorum. Onları unutmayacağız, unutturmayacağız. Dün Urfa’ya geldik, burada yaptığımız buluşmaların benzerini başka ilçelerimizde de gerçekleştirdik. Urfa’nın, Birecik’in sorunlarının ne kadar derin olduğunu biliyoruz. Burada bir ailenin tekelinde 30 yıldır saltanat kuran yerel yönetim anlayışını Birecik halkı kabul etmemeli, etmeyecek. 31 Mart seçimlerinde bu saltanatı hep birlikte yıkmaya var mıyız? 

DEDAŞ ile Urfa halkına işkence eden anlayışı kınıyoruz

Bizler buraya hizmet etmek için geliyoruz. 31 Mart seçimleri sonrasında da 30 yıllık belediye deneyimlerimizi burada icra edeceğiz. Bakın Birecik’te altyapı sorunları hala devam ediyor. 21. yüzyılda insanlar temiz içme suyuna dahi erişemiyor. Birecik’in de sorunu bu, bütün Urfa’nın da sorunu bu. Fırat, bu kentin içinden geçiyor ama siz arazilerinizi sulayacak su dahi bulamıyorsunuz. Suruç’ta başka bölgelerde, Urfa’nın başka ilçelerinde şuna tanıklık ettik. Hayatımda ilk kez çifte standartla faturaların gönderildiğini görüyorum. Bir ilçeye bir liralık ödenen elektrik su faturası, başka ilçede 8 liraya tahsil edilebiliyor. DEDAŞ zulmü her yerde. Elektrik kesintileri ile ürünlere verilen zararlar, tarımsal üretime verilen zararlar ortadadır. İnanın son birkaç senede, TBMM’de DEDAŞ’ın dile getirildiği kadar başka hiçbir sorun dile getirilmedi. DEDAŞ ile Urfa halkına işkence eden bu anlayışı kınıyoruz, asla bunu kabul etmeyeceğiz.  

Birecik’te hayvancılığı teşvik ederek yeniden ayağa kaldıracağız 

Bu coğrafyanın en önemli geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. AKP, iktidara geldikten sonra bütün Türkiye’de tarımı ve hayvancılığı bitirdi. Türkiye dünyada tarımcılıkta ilk 9 ülke arasındayken, Urfa gibi tarım arazilerine sahipken, Çukurova ve Konya gibi ovalara sahipken, şu anda her şeyi dışarıdan alıyoruz. Et, buğday, iplik dahil dışarıdan ithal ediyorsak eğer bu, iktidarın beceriksizliğidir. Yerli ve milli dedikleri de aslında yabancı sermayeye hizmet edenlerdir. 31 Mart seçimlerinde, Allah’ın izniyle Birecik’i kazandığımızda yapacağımız ilk iş tarım ve hayvancılık projelerimizi geliştirip hayata geçirmek olacaktır. Kooperatifleşme bunlardan biridir, su sorununu çözmek bu projelerden biridir. Elektrik sorunu böyle kalmaz, bu sorunu köklü bir şekilde çözeceğiz. Urfa’da ve Birecik’te tarımı ve hayvancılığı teşvik ederek yeniden ayağa kaldıracağız.

Burada işçi göçü yaşandığını biliyoruz. Yoksulluktan dolayı göç eden, Avrupa yolunu tutan gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Biliyorsunuz ki Urfa’dan çok sayıda mevsimlik işçi başka yerlere gidiyor ve çalışıyor. AKP İl Başkanı, mevsimlik işçilerimiz için; o naylon barakaların içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan, çamaşırlarını yıkayacak yer bulamayan değerli işçi kardeşlerimiz için “Onlar tatile gidiyor” diyor. Yuh artık! Bu kadar vicdansızlık fazladır.  

31 Mart’tan sonra Fırat Nehrine gözümüz gibi bakacağız

Birecik’in sorunlarını gayet iyi biliyoruz. Değerli Belediye Eş Başkanlarımız bu konuda projelerini en güçlü şekilde geliştirecektir. Hayat verecektir bu projelere. 
Örneğin Fırat Nehri. Bir kent ve coğrafya için bu kadar önemli bir nehre kanalizasyon atıkları akıtılıyor ve kirletiliyor. Bizler buna 31 Mart’tan sonra son vereceğiz ve Fırat Nehrine gözümüz gibi bakacağız. Tarım ondan besleniyor, biz ondan besleniyoruz. Gözümüz gibi koruyacağız. Eş Başkanlardan bunun sözünü alıyoruz. 

AKP iktidarı her yerde olduğu gibi burada da yeşil alanları ve arazilerimizi yandaşlarına peşkeş çekiyor. Karşıyaka Mahallesinde Fıstık Hali esnafına ait olan 11 dükkanı kendi yandaşlarına verdi. Kurtuluş, Karşıyaka, Ayran, Surtepe gibi yerlerdeki arazileri yine yandaşlarına peşkeş çektiler. 31 Mart’ta bize hizmet etmeyen, ayrımcılık politikalarıyla yerel yönetim yaklaşımı sürdüren, bir aileye koca bir belediyeyi teslim eden anlayışı gönderecek miyiz hep beraber? 

Tutuklanan 17 arkadaşımıza Birecik’i ve Urfa Büyükşehir Belediyesini kazanarak büyük bir hediye vereceğiz 

Bizim bu kararlılığımızı, DEM Partinin seçim başarısını, Urfa Büyükşehir Belediyesini kazanmak üzere olduğumuzu anladıkları için bizlere operasyon gerçekleştirdiler. 17 arkadaşımızı tutukladılar. Kirli senaryolar dönüyor. Urfa Cumhuriyet Başsavcısı, arkadaşlarımız gözaltındayken Suruç Kaymakamını ziyaret ediyor ve kuvvetle muhtemel konuştukları konu da gözaltındaki arkadaşlarımızla ilgili nasıl bir tezgah kuracakları. Buradan tutuklu olan 17 arkadaşımıza selamlarımızı ve sevgilerimizi iletiyoruz. Bizleri siyaseten yenemeyen iktidarın bu zulmü karşısında 17 arkadaşımıza selam göndermek yetmez. 31 Mart seçimlerinde Birecik’i kazanarak, Urfa Büyükşehir Belediyesini kazanarak onlara büyük bir hediye vermeye var mıyız? 

Birecik’i kültür ve inanç turizmine hep beraber açacağız

DEM Parti’nin belediyecilik anlayışında hırsızlara karşı mücadele etmek var. Belediye kaynaklarının tamamını belediyenin hizmetine sunmak, halkın hizmetine sunmak var. Yapacağımız ilk iş altyapıyı tamamlamak, yolları yapmak ve kaldırımları düzenlemek olacak. Birecik bir turizm kenti olmaya aday bir yer. Ama Türkiye ve dünya yeterince tanımıyor. Onu Türkiye ve dünyaya tanıtarak kültür ve inanç turizmine hep beraber açacağız.

Kadınların ürettiklerini satabilecekleri pazar alanları kuracağız

Sevgili kadınlar, sevgili kız kardeşlerim; en büyük hizmeti DEM Parti kadınlara yapmıştır bugüne kadar. Belediyeyi aldığımız zaman ilk iş Kadın Daire Başkanlığı açmak olacak. Ona bağlı olarak da kadınlara her türlü hizmeti sunacak merkezleri kuracağız. Psikoloji, hukuk, sağlık danışmanlıkları kuracağız. Bunun yanı sıra kadınlara meslek ve iş edindirme kursları açacağız. Kadınların ürettiklerini satabilecekleri pazar alanları kuracağız. İşte sevgili kadınlar, bunun için DEM Parti’yi daha güçlü savunmaya var mısınız? 

Çocuklarımız ve gençlerimiz doğdukları yerde karınlarını doyurabilecek

Yerel yönetimin en önemli görevlerinden biri istihdam alanları yaratmaktır. Burada doğan çocuklarımız ve gençlerimiz doğdukları yerde karınlarını doyurabilecek. İstihdam alanları yaratacağız. Gençlerimiz için kültür merkezleri, sosyal ve spor tesisleri açacağız. Gençlerimiz zamanlarını üretim yapabilecekleri yerlerde geçirebilecek. Sevgili gençler, bunun için DEM Partiye destek vermeye hazır mıyız? Arap’ıyla, Türk’üyle Kürt’üyle bir arada kardeşlik ve huzur içerisinde yaşayan Birecik halkı olarak, belediyelerimizde çok dilli hizmeti vereceğiz. Burada yaşayan Arap ve Kürt kardeşlerimizin kendi anadilleriyle kendilerini ifade etmelerinden daha güzel ne olabilir ki? Türkiye 72 milletten ve inançtan insanların bir arada yaşayabildiği nadide coğrafyalardan biridir. Ancak aramıza nifak tohumları ekmeye çalışıyorlar. Bunlara hiçbir zaman izin vermedik, vermeyeceğiz. DEM Parti Türk’ün, Arap’ın, Kürt’ün partisidir. Ermeni’nin, Azeri’nin ve burada sayamadığım bütün halkların ve inançların partisidir. 

31 Mart seçimlerinde Eyyubi bir sabırla DEM Parti'nin zaferi için çalışacağız

DEM Parti der ki yaşasın halkların kardeşliği. Birecik Fırat’ın incisi, cennetin kelaynak kuşlarının ev sahibesi. Göbeklitepe, Balıklıgöl, Halepli Bahçe, Mozaik Müzesi, Ayn Zahra Gölü ve Eyüp Sabır Makamı ile bilinen bir yer. Ama buraları tanıtmaya ihtiyacımız var. Birecik de çok sayıda farklı halkın ve inancın tarihini burada yaşatan bir yer. Eyyubi bir sabırla DEM Parti'nin zaferi için çalışmaya var mıyız hep beraber? Sevgili Eş Başkanlarımız Mehmet ve Berivan. Bu iki arkadaşımız sizlere emanet. Urfa Büyükşehir Belediyesi. İnanın bu dönemde belediyeyi kazanıyoruz. Buna Birecik halkı da inansın. Büyükşehir için yürekten hep beraber çalışalım. Büyükşehir ile birlikte Birecik’i de kazanarak Büyükşehir-Birecik işbirliğiyle burayı kalkındırmanın sözünü veriyoruz. Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylarımız Gülşen Özer ve Celalettin Ekmen’e de hep beraber sahip çıkacak mıyız?

Oyu burada olduğu halde dışarıda olan eş dost akraba kimimiz varsa arayalım 

AKP iktidarı birçok yere seçmen kaydırmış. Seçmen kaydırmasına karşı bizler de elbette çalışmalarımızı yürütüyoruz. Oyu burada olduğu halde dışarıda olan eş dost akraba kimimiz varsa onları aramanızı rica ediyoruz. En yakın DEM Parti örgütüne gitsinler. Biz onların buraya gelip oy kullanmalarını sağlayacağız. Taşınmalarını bizler sağlayacağız. İkinci bir ricamız daha var. Bugüne kadar bize hiç oy vermemiş ailelere kanaat önderlerimizle, büyüklerimizle, kadınlarla gidelim ve Birecik ve Urfa’da neden DEM Parti’ye oy vermeleri gerektiğini anlatıp ikna edelim. Bunu yaparsak emin olun ki 31 Mart’ta saltanatları yıkarız ve DEM’in demokratik anlayışı belediyelere gelir. Var mısınız buna?

DEM Parti’nin ilçelerde kimi partilerin lehine çekilebileceği propagandası külliyen yalan

Bazı bölgelerde diyorlar ki DEM Parti ilçelerde kimi partilerin lehine çekilebilir. Bu külliyen yalan bir propagandadır. Bu propagandaya hiç kimse inanmasın. DEM Parti, adayı olan her yerde zaferle taçlandırmak üzere çalışmalarını sürdürecek, yoluna devam edecek. Adaylarımız sizlere emanet. Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bakış açısıyla belediyelerimizi, kendimizi ve kentimizi yeniden kurmak için DEM Parti ve adaylarımız Birecik’e emanet. Bu emaneti taşıyacak mıyız hep beraber? Yolumuz açık olsun. Serkeftin

11 Mart 2024