Hatimoğulları: DEM Kars gibidir, farklı halkların ve inançların bir arada olduğu bir partidir

Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, seçim çalışmaları kapsamında Ardahan’da yapılan halk buluşmasına katıldı, ardından Kars’a geçti. Göle'de halkla bir araya gelen Hatimoğulları, Kars’ta yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

Merhaba hevalino, hûn bixêr hatin li ser seran li ser çavan hatin. Ehlen ve sehlen bikul cemieyen. 

DEM tıpkı Kars gibidir, farklı halkların ve inançların bir arada olduğu bir partidir

Bugün Kars’tayız. Türkiye’deki devrimci hareketin, sosyalistlerin, yurtsever hareketin kentindeyiz. Bugün Türkiye’deki bütün halklara ev sahipliği yapan bir kentteyiz. Azerilere, Terekemelere, Kürtlere, Türklere, farklı halklara ve inançlara ev sahipliği yapmış olan Kars’tayız. Kars demek DEM demek. Çünkü DEM, tıpkı Kars gibi bütün farklı halkların ve inançların bir arada olduğu, siyaset yaptığı bir partidir. Onlar bizi hapsetmeye çalışsalar da onların çizdiği sınırları aşa aşa buradayız. DEM Kars’a, Kars DEM’e yakışır. Şimdi DEM zamanı, DEM! Yanımda çok değerli eş başkan adaylarımız var. Hepsi bu kentte emek vermiş değerli hocamız, çocuklarınıza öğretmenlik yapmışlar. Arzu arkadaşımızın emeği çok. 

Anadilimizi yok sayanlara değil oy selam bile vermemek lazım

Biliyorum ki partimize de eş başkanlarımıza da listemize de sahip çıkacağız. Dört elle çalışmalara sarılacağız. Girmedik ev, çalmadık kapı bırakmayacağız. Kars’ta AKP iktidarı belediyeyi küçük ortağı MHP’ye bıraktı. Öyle bir anlaşma yaptılar. Küçük ortak büyük ortakla birlikte Türkiye’de, Kürdistan’da Kürtlere düşmanlık yapıyor. Bütün halklara düşmanlık yapıyorlar. Dün Dünya Anadili Günüydü. Dünya Anadili Günü dolayısıyla Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan parlamentoda Kürtçe konuşma yaptı. Ermenice, Lazca, Arapça çok farklı dillerde yaptık grup toplantımızı. Çok farklı dillerden insanlar geldi, orada Türkiye’nin bütün farklı dillerini yansıttık. Meclis’te milletvekillerimiz kendi anadilleriyle selamla yaparken, MHP’li Meclis Başkanvekili Kürtçe, Arapça, Ermenice, Süryanice konuşulduğunda mikrofonu kapattı. İşte bunlar halklara bu kadar düşman. İşte bunlar dillere bu kadar düşman. Bunlara değil oy, selam bile vermemek gerekiyor. Kars bunu çok iyi biliyor. Kars bunu başaracak. 

Sarayda oturanlar halka açlığı reva gördü

AKP iktidarı gittiği her yerde “ekonomiyi uçurduk, yoksul kalmadı” diyor. Ama bugün hiçbir adayları kolay kolay bir pazar yerini, esnafı ziyaret edemiyor. Çünkü protestolarla karşılaşıyorlar. Sadece daha önce örgütledikleri, “adaylarımıza sakın yoksulluktan bahsetmeyin” diye telkinde bulundukları esnafı ziyaret edebiliyorlar. Oysa gittikleri her yerde halkın ne kadar açlıkla karşı karşıya kaldığını gayet iyi biliyorlar. Sarayda oturanlar ekmeğin fiyatını bilmiyor. Onlar ekonomiyi uçurdu ama uçurumdan aşağıya uçurdu. Bakın Kars’ın en temel geçimi hayvancılık ve tarıma dayalıdır. Burada hayvancılığa doğru düzgün bir teşvik yok. Biz Kars, Ardahan, Iğdır bölgesinde çalışmalarımızı yürütürken, esnaftan gelen en büyük eleştiri yem ve mazot fiyatlarının yüksekliğidir. İşte bunlar Kars’a bunu uygun gördüler. Açlığı, yoksulluğu uygun gördüler. Biz buradan söz veriyoruz; başta eş başkanlarımız olmak üzere belediye ekibimiz öyle mükemmel bir çalışma yapacak ki buranın ekonomisinin kalkınması için yatırımın yapılmasını sağlayacaklar, kooperatifleşme sistemini yerine getirecekler. DEM Parti olarak halkın kendi belediyesini yönettiği bir belediyecilik anlayışıyla belediyeyi yöneteceğiz. Hiçbir mahallemizde kültür sanat merkezi, gençlik merkezi, kadın merkezi ve taziye evi eksik kalmayacak. 

Belediyecilik anlayışımızla kendimize de kentimize de sahip çıkacağız

Kars’ın sokaklarında yürüyecek doğru düzgün bir kaldırım yok. İşte kayyımın bize bıraktığı eser budur. Kars turizm kentidir ama Kars’ın tanıtımı yapılmamıştır. Kültür turizmini geliştirecek şekilde Kars’ın tanıtımını yaparsak inanın Kars’ın esnafının geliri ikiye katlanır. Hiç kimse yoksulluktan dolayı burayı terk etmek zorunda kalmaz. Doğu Ekspresi buranın işlerinden biridir. Bakın Aynalı Köşkü defalarca satışa çıkarmışlar. Yani bizim kentlerimizin tarihi değerlerini kültür turizme açacakları yerde onları özel şirketlere peşkeş çekiyorlar. Oysa kültür turizmi herkese eşit şekilde katkı sağlar. Söz veriyoruz; bizler belediyecilik anlayışımızla kendimize de kentimize de sahip çıkacağız, Kars’ın tarihine en iyi şekilde sahip çıkacağız. 

İhanet edenlere, anadilimizi yasaklayanlara, kayyımcı zihniyete Kars oy verir mi? 

Kentimize kayyım atandı. Kayyım Kürtçe tabelayı söktü, kadın merkezlerini kapattı, eş başkanlık sistemimizi hedef aldı. Bizler belediyelerimizi yeniden alacağız. Halkımızla birlikte belediyelerimize sımsıkı sarılacağız. Kayyımcı zihniyete en büyük cevabı siz değerli halkımızla birlikte vereceğiz. Burada sizlere birkaç soru sormak istiyorum: Belediyelerimize kayyım atayanlara ve onların küçük ortaklarına Kars oy verir mi? Anadili Gününde Kürtçeyi ve bütün dilleri yasaklayan anlayışa Kars oy verir mi? Kadınları yok sayan, eş başkanlık sistemini hedef alan, kadın kurumlarını kapatan zihniyete Kars oy verir mi? İhaneti kuşanan, ihanet siyaseti giyinen ve gelip “Kars’ın adayıyım” diyenlere Kars oy verir mi? Oylarımızı demokratik belediyecilik anlayışına, halkın yoksulluğundan anlayanlara, kentimizin tarihi dokusunu bilenlere vereceğiz. Oylarımız elbette DEM Parti'ye. Kars DEM’e, DEM Kars’a çok yakışır. Yolumuz açık olsun. Serkeftin serkeftin.

22 Şubat 2024