Hatimoğulları: Demokratik belediyeciliği 2 Haziran’da Hilvanda zaferle taçlandıracağız

Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, 2 Haziran’da seçimlerin yenileneceği Hilvan’da yapılan halk buluşmamıza katıldı. Burada bir konuşma yapan Hatimoğulları, şunları söyledi: 

31 Mart’tan daha güçlü bir sonuca hazır mıyız?

Değerli Hilvan halkı, yine buradayız, yine bir seçimle karşı karşıyayız. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Burada bizler bir kez daha seçim çalışması yapıyoruz ama bu seçimi bizden çalanlar, sandık yakarak çetevari yöntemlerle bu seçimi bizden alacaklarını zannedenler 2 Haziran’da büyük bir bozguna uğrayacaklar. 2 Haziran’da 31 Mart seçimlerinden daha güçlü bir sonuç almaya hazır mıyız? 

Hilvan seçimlerini daha büyük bir farkla kazanacağız

Türkiye’de 20 yerde seçim tekrarlanacak. YSK öyle bir karar aldı. Bu yerlerden biri de Hilvan. Burada yaşananları siz gayet iyi biliyorsunuz. Ben tekrar edeceğim, çünkü bütün Türkiye duysun istiyoruz. Hilvan’da sandık sayımları sabaha kadar sürüncemede bırakıldı. Burada sandık görevlilerine, kamu emekçilerine şiddet uygulandı. Seçimde yenildiğini anlayan AKP’nin yandaşları ve teşkilatı devreye girdi ve her zamanki hileli, çalıp çırpan anlayışlarıyla sandıkları yaktılar. Sandıklar yakıldıktan sonra seçimin yenilenmesi kararı alındı. Hodri meydan! Hilvan halkı DEM Parti etrafında gece gündüz zaten çalışıyor ve bu seçimleri daha büyük bir farkla kazacağız. 

Hilvan 45 yıl sonra bir kez daha özüne dönecek

Hilvan’ın kendi özüne ve gerçekliğine yakışır bir şekilde 45 yıl sonra bir kez daha Hilvan’da büyük bir zafere imza atacağız. Sandıkları yakanlar, Ankara’da bu seçimin tekrarlanmasını karara bağlayan anlayış tarihe şöyle geçecektir. Onlar sandıkları bilerek yaktırdılar, halkın iradesini gasp ettiler, hırsızlık yaptılar, çetevari faaliyetlerle seçimi gasp etmeye kalktılar ama tarih de onları bu şekilde yazacak. 

Demokratik belediyeciliği 2 Haziran’da zaferle taçlandıracağız

Hilvan’da 45 sene önce Nadir Temel belediyeyi kazanıyor ve 3 kadın arkadaşımız (Emine Hacı Yusufoğlu, Dürre Kaya, Saadet Yavuz.) belediye meclis üyesi olarak seçiliyor. O dönemde kadın temsiliyetinin, eş başkanlık sistemimizin de tohumlarının atıldığını söylemeliyim. O zaman Hilvan halkı çok önemli bir şeyi başarmıştı. Bizi bir kez daha 45 sene öncesine götüren kadın belediyecilik anlayışımızı, eş başkanlık ve eşit temsiliyet anlayışımızı, demokratik belediyecilik anlayışımızı 2 Haziran’da zaferle taçlandıracak mıyız hep beraber? Geçen geldiğimizde de bu konuları uzun uzun konuştuk. Hilvan’da belediye çalışmadı. AKP belediyeleri hiçbir yerde çalışmadığı gibi Hilvan’da da çalışmadı. Beş yıllık yönetim süresince halı saha yapmışlar ve bunu utanmadan proje diye halka sunuyorlar. Oysa Hilvan halkının ihtiyacı nedir? Hilvan halkının ihtiyacı temiz içme suyudur. Biz Hilvan halkına söz veriyoruz, temiz içme suyu belediyemizin ilk icraatı olacaktır.  

Sandıkları çalıp yakanların partisi “tarım işçileri tatile gidiyor” diyormuş, yuh onlara yuh!

Hilvan halkı, Kürdistan coğrafyasının dört bir yanında olduğu gibi ağırlıklı olarak hayvancılık ve tarımcılıkla geçimini kazanan bir halk. Buradaki halkın yüzde 80’inin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Tarım ve hayvancılık için gerekli olan şeyler konusunda merkezi hükümet başta olmak üzere yetkililer görevlerini yerine getiriyor mu? Hayır. Uyguladıkları tarım politikalarıyla bizi buğdayı da pamuğu da dışarıdan ithal etmeye mahkum ettiler. Oysa mazot ucuza verilse, kredi şansı tanınsa, isteklerine göre faiz koymasalar buradaki üreticiler üretimini yapar ve doğdukları yerde doyar. Oysa Urfa halkı, Hilvan halkı doğduğu yerde doyamadığı için mevsimlik tarım işçisi olarak Çukurova’ya, Ege’ye gidip çalışmak zorunda kalıyor. Utanmadan o iktidardakiler, o sandıklarımızı çalıp yakanların partisi var ya onun temsilcileri diyor ki tarım işçileri tatile gidiyormuş. Yuh onlara yuh!

Hilvan’da yapılmayanları yapmak üzere geliyoruz

Biz Dem Parti olarak, Hilvan'da yapılmayanları yapmak üzere geliyoruz. Bakın köy yollarına, yol demeye bin şahit gerek. Şehir merkezinden bile gelirken yolların ne kadar berbat olduğuna hep beraber tanıklık ettik. Hilvan’ın yoluyla, temiz su şebekesiyle, tarım arazilerinin sulanmasıyla ilgili çalışmalar yürütmeyi görev addederek bir kez daha siz değerli Hilvan halkının iradesine talibiz. 

Öç almaya çalışanlara cevabı 2 Haziran’da verecek miyiz?

Bakın 5 kilometre ötede baraj yapılmış. 95’ten bu yana bu barajdaki sular tarım sulama arazilerine yönlendirilmemiş ve Hilvan susuz bırakılmış. Neden? Düşman hukuku. Neden? Çünkü Kürt’ü cezalandırmak istiyorlar, kendilerine oy vermeyeni cezalandırmak istiyorlar. Size sözümüz olsun ki tarım arazileri susuz kalmayacak. Bu zalim DEDAŞ’ın, elektrik kesintilerine doymayan ve adeta Kürdistan’ın baş belası haline gelen DEDAŞ’ın elektrik kesintileriyle hep beraber mücadele edeceğiz. Buna izin vermeyeceğiz. Bunun içindir ki bu rantçı ve çeteci anlayış bizim irademizi çalmaya kalkıyor. İrademizi çalmaya kalkanlardan; yolsuz, susuz, içme suyu olmadan tarım arazilerine müdahale ederek bizden öç almaya çalışanlara cevabı 2 Haziran’da verecek miyiz? Biliyorsunuz bu dönemde büyük bir başarıya imza attık. Kayyım atanmış belediyelerimizi kayyımlardan tek tek aldık. Az farkla kaybettiğimiz belediyelerimizin hepsini geri aldık. Kayyım seçmen atadıkları yerlerde belediyelerimizi yeniden kazanmayı başardık. Hilvan’dan da aynı başarının geleceğine inanarak DEM Parti’nin kazanılmış belediyelerini alkışlarla kutlayalım mı?  

Sandıkları gözümüz gibi koruyacağız

Şundan emin olun ki bizler o sandıkları gözümüz gibi koruyacağız. Her sandıkta görevlilerimiz dışında bir avukat arkadaşımız bulunacak. Hiç kimse o gün endişeye kapılmasın. Sandıklarımızı gözümüz gibi koruyacağız. Onların provokasyonlarını, seçim öncesi ve seçim günü varsa provokasyon hedeflerini boşa çıkaracağız. Buradan Urfa Valisine sesleniyorum: O gün 31 Mart’ta yaşananların bir daha yaşanmaması için önlem alması gereken, güvenlik önemli alması gereken sizsiniz. Bu görevi 31 Mart’ta yapmadınız, şimdi yapmak zorundasınız. Bütün Türkiye'nin gözü kulağı, bütün Avrupa’nın gözü kulağı Hilvan seçimlerinde olacak. Kolluk kuvvetleri, o emri veren Vali ve hükümetin merkezi bilsin ki bütün dünyanın gözü kulağı Hilvan’da olacak. Sakın ola ki bir provokasyona yeltenmeye, o gün yaptıklarının benzerini yapmaya kalkışmasınlar. Bunun hesabını Türkiye halkına, Avrupa’ya, dünyaya veremezler. Biz Avrupa’dan gelecek gözlemci heyetlerimizle hepimiz Hilvan’da olacağız. O zaferi hep beraber kutlayacağız. 

İradenize sahip çıkın

Sizlerden çok önemli bir ricamız var. Bize oy vermemiş olanlara sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun; o gün o sandıkları çalıp yakanlara mı, DEM Parti’ye mi oyunuzu vereceksiniz? Mevsimlik tarım işçisi akrabalarınız çok var biliyorum. Çoğunluğu ya Çukurova’ya, Ege’ye ya da farklı yerlere giderek tarım işçiliği yapıyor. Sizden ricam onları arayın. Partimiz hangi şehirde olurlarsa olsun Hilvan’a gelip oy kullanmaları için seçmen taşıyacak. Bununla ilgili çok iyi bir organizasyonumuz var ama biz örgütlü bir halkız size ihtiyacımız var. Sevgili kadınlar ve gençler çalışacak mıyız? Bu seçimleri bu mutlaka kazanacağız. Emin olun ki seçimleri kazandığımızda hizmete odaklı kazanacağız. Kentimizin neye ihtiyacı varsa onu yerine getirmek için çalışacağız. Sevgili kadınlar özellikle sizlerin burada mahrum olduğu belediye hizmetlerini bizler yerine getireceğiz. Nedir onlar? Kadınlar için danışma merkezleri, kadınlar için eğitim kursları, kadınlara meslek edindirme kursları... Bütün bunları yerine getirmek için yapacağımız ilk iş Kadın Daire Başkanlığını kurmak olacak. Çünkü biz “Jin, Jiyan, Azadi” diyen bir anlayışın çocuklarıyız. Sevgili gençler, maddi olanaksızlıklardan ve yoksulluktan dolayı göç etmek zorunda kalan gençler, burada hep beraber istihdam alanları yaratacak ve doğduğumuz yerde doyacağız. Sevgili gençler bu da size sözümüz olsun, iradenize lütfen en güçlü şekilde sahip çıkın.  

2 Haziran’da dost kurumlarımızla birlikte Hilvan’da olacağız

DEM Parti Genel Merkezi olarak ve tüm demokratik dost kurumlarımızla birlikte seçim günü burada olacağız. Birbirimize güveniyoruz, daha çok güveneceğiz. Bize oy vermeyen kesimlere lütfen gidin ve anlatın. İktidar partisinin Hilvan’da yaptıklarını anlatın. Bunların DEM Parti iradesini, halkın iradesini tanımadıklarını anlatın. Halk için, vicdan için, adalet için, gerçekten inandıkları bütün manevi değerler için DEM Parti’ye oy vermelerini hep beraber sağlayalım. Bunun için gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız? Sözlerime son verirken aslında başta söylemem gerekiyordu. Amed’den geliyorum. Amed’de biliyorsunuz bugün önemli bir etkinliğimiz vardı. Kobanî Kumpas Davasında karar açıklandı. Eş Genel Başkanlarımıza, seçilmişlerimize, MYK üyelerimize yüzlerce sene ceza yağdırdılar. Bu cezaların neden yağdırıldığını da biliyoruz. Bu bir siyasi davadır. Ben Amed’den size selam ve sevgi getirdim. Bu selam üstümde kalmasın, başarı dileklerini iletiyorlar sizlere. 

Demirtaş ve Yüksekdağ’ın mesajı: Yılmak yok, mücadeleye devam

Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan ile birlikte Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettik. Sevgili Figen ve Selahattin şu mesajı gönderdiler sizlere: “Bizler içeride bu cezayı dimdik ve onurlu bir şekilde karşılıyoruz. Yılmak yok, yola devam. Dışarıdaki halkımız da asla yılgınlığa kapılmasın, asla dik duruşundan ödün vermesin. Biz içeride siz dışarıda direne direne kazanlım”. Ve biz direne direne kazanacağız. Her iki eş genel başkanımız selam ve sevgilerini gönderdi size. Biz de Hilvan’dan selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz. 2 Haziran’da hediyemiz var onlara. Bizler mutlaka başaracağız, mutlaka kazanacağız. 

22 Mayıs 2024