Heyetimiz Avrupada diplomatik temaslarda bulundu

Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, Parti Sözcümüz Ayşegül Doğan, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcümüz Berdan Öztürk, Eş Genel Başkan Yardımcımız Özlem Gündüz, Strasbourg Temsilcimiz Fayik Yağızay ve Brüksel Temsilcimiz Eyyup Doru'dan oluşan heyetimiz 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Strasbourg’da çeşitli diplomatik görüşmeler gerçekleştirdi. Heyetimiz AKPM Sol Grup toplantısına katıldı ve Hatimoğulları burada bir konuşma yaptı.

Heyetimiz ayrıca Avrupa Konseyi (AK) Siyasi ve Dış İlişkiler Genel Direktörü Miroslav Papa, AK İzleme Komitesi Başkanı Zanda Kalnina-Lukas, AK Sosyal Demokrat ve Yeşiller Grubu Başkanı Frank Schwabe, AKPM Başkanı Thedoros Rousopoulos, AK Genel Sekreteri Alain Berset ve AK İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Genel Direktörü Gianluca Esposito ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, AİHM kararlarının uygulanmaması, Türkiye'de insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü başlıklarında yaşanan sorunlar, İmralı'da ağırlaşan tecrit, CPT'nin konuya ilişkin raporları ve Kürt sorununun demokratik çözümü gibi konularda partimizin görüş ve önerileri paylaşıldı; Türkiye ve AK üyesi ülkeler arasındaki ilişkilerin şeffaf ve demokratik zeminde yürütülmesi için partimizin çabalarının devam edeceğinin altı çizildi. Hatimoğulları başkanlığındaki heyetimiz daha sonra Strasbourg'da DEM Parti seçmenleriyle bir araya gelerek Türkiye ve bölgede yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirdi.

3 Ekim 2024