İradeye Saygı Yürüyüşçüleri Batman’da: Kayyım rejimi sona erene kadar mücadelemiz sürecek

Marmara ve Ege'den başlayan ve Hakkari’de sonlanacak olan İradeye Saygı Yürüyüşü Batman’a ulaştı. Milletvekillerimiz Çiçek Otlu, Ceylan Akça Cupolo ve Mehmet Rüştü Tiryaki’nin de yer aldığı yürüyüşçüleri TJA ve Batman Emek ve Demokrasi Platformu üyesi demokratik kitle örgütü temsilcilerinin aralarında bulunduğu yüzlerce kişi karşıladı.

Gayri meşru rejimi yok sayacağız

Yürüyüşçüler Batman Belediyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Batman Milletvekilimiz Mehmet Rüştü Tiryaki özetle şunları söyledi:

“Türkiye'nin her yerinden halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Buraya gelen halkın tek bir mesajı var o da iradeye saygı gösterilmesi. Türkiye'nin herhangi bir yerinde seçimler nasıl yapıldıysa Kürdistan'da da halk iradesini seçti. Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanmasını, bu gayri meşru rejimi yok sayacağız. OHAL döneminde yapılan KHK’leri tanımıyoruz, meşru değildir. Anayasada hiçbir belediye başkanı suç nedeniyle görevden uzaklaştırılamaz. Hiçbir arkadaşımız da hukuk dışı hareket ettiği için görevinden alınmadı. OHAL döneminde kayyım rejiminin temelini oluşturdular. Türkiye kalıcı bir OHAL rejimi ile yönetilmektedir. Anti demokratik uygulamaların hepsi OHAL döneminde konulan kanunlardır. Türkiye OHAL ile yönetiliyor. Türkiye'deki demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri kayyım rejimini tanımıyor. Türkiye'nin her yerinde kayyıma karşı oturma eylemleri yapıldı. Nefesimiz yettiğince kayyımlara karşı direneceğiz, bu rejim sona erene kadar mücadelemiz sürecek.”
 
40 yıldır size boyun eğmedik
 
İstanbul Milletvekillimiz Çiçek Otlu da “Kayyım rejimine karşı işçilerin ve emekçilerin sesini getirdik, iradenize sahip çıkıyoruz. İstanbul'dan İzmir'e, Van'dan Amed’e bu ses yürüyecek. Batman'da erkek anlayışına karşı kazandık. Sivas'ta da gördük, AKP rejimi asla katilleri cezalandırmıyor. 40 yıldır size boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bu da size dert olsun. Mücadelemiz büyüyerek sürecektir” diye konuştu.

Yürüyüşçüler 3 Temmuz'da Van'da olacak. Van'dan sonra ise güzergahın tamamı yürünerek 8 Temmuz'da Hakkari'ye varılacak.

2 Temmuz 2024