İradeye Saygı Yürüyüşü 6. gününde: Bu yürüyüş faşist zihniyete karşı milyonların iradesini yansıtmaktadır

Hakkari Belediyemize kayyım atanmasına karşı Marmara ve Ege’den başlayıp Ankara, Adana, Batman ve Diyarbakır üzerinden devam eden İradeye Saygı Yürüyüşü altıncı gününde. Yürüyüşün bugünkü durağı olan Van’ın Başkale ilçesinde konuşan Milletvekilimiz Zülküf Uçar, şunları söyledi: 

Bu yürüyüş faşist zihniyete karşı iradeye saygı yürüyüşüdür

3 Temmuz’da Van’dan Colemerg’e doğru kesintisiz yürüyüşe başlayan İradeye Saygı Yürüyüşçüleri olarak hepinizi saygıyla selamlıyoruz. Colemerg Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış şahsında devletin bu dönem yeniden uyguladığı kayyım politikaları sonucu Comelerg halkının iradesi gasp edildi, talan edildi. Açık bir darbe yapıldı. Bu uygulama her ne kadar son üç dönemdir Kürt halkının iradesine yönelik olmuş olsa da aslında 100 yıllık sömürgeci aklın tezahüründen başka bir şey değildir. 100 yıldır Kürt halkının iradesini, varlığını ve statüsünü tanımayan bu zihniyet, son olarak Kürt halkının seçme ve seçilme hakkını tanımadığını açıkça yeniden ilan etmiştir. Yürüyüşümüz bu faşist zihniyete karşı, bu sömürgeci akla karşı iradeye saygı yürüyüşüdür. 

Bu anlayışa karşı direnmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz

İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan üzerinden başlayan tecrit, zindanlarda bugün binlerce yoldaşımızın esir tutulmasıyla ve yine kayyım politikasıyla devam ettirilmektedir. Bizler bu anlayışa karşı direnmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler bu ülkede demokrasi, adalet ve hukuk gerçek anlamda uygulanıncaya kadar; Kürt halkının varlığı, statüsü ve anadili bu ülkede özgürlükçü bir temele oturtuluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Elbette İradeye Saygı Yürüyüşçüleri milyonların görüşünü, milyonların iradesini yansıtmaktadır. Bu yürüyüş Colemerg halkın iradesidir, bütün Kürdistan halkının iradesidir. Bu yürüyüşle biz de biliyor ve inanıyoruz ki bu ülkeye bir gün demokrasi gelecek, bir gün hukuk gelecek. Bu da Kürt halkının, yoldaşlarının ve dostlarının onurlu direnişi ve mücadelesiyle olacaktır. 

5 Temmuz 2024