Newroz kutlamaları sürüyor: Tecride hayır, yaşasın özgürlük!

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde 15 Mart’ta başlayan Newroz kutlamaları sürüyor. Bugün de Tatvan, Erciş, Cizre, Viranşehir, Beytüşşebap, Yüksekova, Kızıltepe, İdil, Siirt, Iğdır, Mersin, Konya, Çanakkale, Manisa ve Aydın’da Newroz kutlamaları gerçekleştirildi. Tatvan’da yapılan kutlamaya Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları katılırken; DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar Mersin’de, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Parti Sözcümüz Ayşegül Doğan ise Cizre’de yapılan Newroz’a katıldı.
 
Erciş
 

Van’ın Erciş ilçesinde Newroz kutlaması için binlerce kişi bir araya geldi. Dün akşamdan bu yana devam yoğun kar yağışı nedeniyle köy yollarının kapandığı ilçede, halk olumsuz hava koşularına rağmen Newroz alanına akın etti.
 
Beytüşşebap
 
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yapılan Newroz kutlaması Katoye Jirkî eteklerinde yapıldı. Newroz’a katılanlar meşaleler ile Demokrasi Meydanına yürüdü. Kutlamaya, HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkkazak, Şırnak Milletvekilimiz Nevroz Uysal Aslan ve Barış Anneleri katıldı.

Cizre
 
Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Newroz kutlamasında konuşma yapan Parti Sözcümüz Ayşegül Doğan, Newroz'un Cizreliler için farklı ve önemli bir anlamı olduğunu söyledi. Doğan, "Newroz, 92’nin ruhudur. Mücadelenin ve özgürlüğün kenti Cizre; bugün bu alanda bir kez daha Kürtlere baş eğdirilemediğini gösterdi. Cizîr bir kez daha iradesine ilişkin kararını verdi" dedi.
 
Iğdır
 
Iğdır’daki Newroz kutlamasına katılan Van Milletvekilimiz Pervin Buldan tecride dikkat çekerek, “Bu ülkede tecrit uygulayarak bir halkın geleceğini ipotek alamazsınız. Tecrit varsa, kardeşlik olmaz. Tecrit kalkacak ve bu ülkeye özgürlük, barış ve demokrasi gelecek” dedi.
 
Viranşehir
 
Urfa’nın Viranşehir ilçesindeki kutlamaya onbinlerce kişi katıldı. Newroz’da konuşan Eş Genel Başkan Yardımcımız Tayip Temel, "Tutsaklar açlık grevinde, anneler ise nöbette. Artık Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün zamanı gelmiştir. Kimse Sayın Öcalan ile halkın bağlantısını koparamaz. Kimse Sayın Öcalan’ı gençlerin kafasından çıkaramaz. Tecride hayır, yaşasın özgürlük" diye konuştu.
 
Mersin
 
Mersin’in Akdeniz ilçesinde yapılan Newroz kutlamasına DBP Eş Genel Çiğdem Kılıçgün Uçar katıldı. Binlerce kişinin katıldığı kutlamada özellikle kadınların ve gençlerin yoğunlukta olması dikkat çekti.

Newroz kutlamalarının finali yarın Amed’de yapılacak.

20 Mart 2024