Özgürlük Yürüyüşü 7’nci gününde

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununda demokratik çözümün önünün açılması için başlatılan Özgürlük Yürüyüşü 7’nci gününde devam ediyor. HDK, DTK, DBP ve STK temsilcileri ile tutuklu aileleri ve milletvekillerimizin katıldığı bugünkü yürüyüşte anmalar yapıldı.

Van’dan yola çıkan yürüyüşçüler, bugün Şırnak’ın Cizre ilçesine ulaşırken; Kars yürüyüş kolu ise Bingöl’ün Karlıova ve Elazığ’ın Karakoçan ilçelerine vardı. Bugün yapılan yürüyüşlerde Cizre bodrumlarında katledilenler anıldı, mezarlık ziyaretleri yapıldı.

Van yürüyüş kolunda konuşan Milletvekilimiz Saliha Aydeniz, “7 gündür Sayın Abdullah Öcalan ve Kürt sorununun demokratik çözümü için yürüyoruz. Biliyoruz ki bu yürüyüş amacına ulaşacak. Bu yürüyüşün amacı hakikat, birlik ve barıştır. 7 gündür il il, ilçe ilçe geziyoruz. Herkes Sayın Öcalan’ın düşüncelerinin önemini biliyor. Ancak bu devlet bilinçli olarak anlamak istemiyor. Buradan sesleniyoruz: Kürdistan’ın özgürlüğü ve Türkiye’nin demokrasisi için Sayın Öcalan’ın muhataplığı tanınmalıdır. Özgürlük Yürüyüşçüleri olarak bizler her şekilde mücadelemizi yükselteceğiz. Birliğin ve barışın sesini duyun, bu zulmü ortadan kaldırın” dedi. Yürüyüşçüler daha sonra, Cizre’de sokağa çıkma yasakları sırasında yaşamını yitirenler için bir anma etkinliği düzenledi, ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi ve Mem û Zîn Türbesini ziyaret etti.

Kars yürüyüş kolunda bulunanlar ise Diyarbakır Cezaevinde ölüm orucu direnişinde yaşamını yitiren Hayri Durmuş’un mezarını ziyaret etti. Burada konuşan Milletvekilimiz Ömer Faruk Hülakü, “Şu an Türkiye’nin her yeri Diyarbakır Cezaevine döndü. Ama bilsinler ki Esat Oktay’lar varsa, bunun karşısında direnen Mazlumlar ve Hayriler de var. Hayri Durmuş, ‘Ölürsem mezarıma halkına borçlu’ yazın demişti. O bize değil biz ona borçluyuz. Biz de direnişimizle ona sahip çıkacağız” dedi.

Kars kolundakiler daha sonra Karakoçan’a geçti.

Kars yürüyüş kolu yarın Dersim’de; Van yürüyüş kolu ise İdil, Nusaybin ve Mardin’de yürüyüşe devam edecek.

7 Şubat 2024