Özgürlük Yürüyüşü 9’uncu gününde

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununda demokratik çözümün önünün açılması için başlatılan Özgürlük Yürüyüşü 9’uncu gününde devam ediyor. HDK, DTK, DBP ve STK temsilcileri ile tutuklu aileleri ve milletvekillerimizin katıldığı bugünkü yürüyüşte anmalar yapıldı.

Kars yürüyüş kolu, Dersim’in ardından Bingöl merkeze ulaşırken; Van’dan yola çıkan yürüyüşçüler ise Nusaybin’in ardından Mardin merkeze vardı. Bugün yapılan yürüyüşlerde anmalar yapıldı, mezarlık ziyaretleri gerçekleştirildi.

Kars yürüyüş kolu, Bingöl kent girişinde çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Burada konuşma yapan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Kürt sorunu, Sayın Öcalan ile müzakere edilerek çözülür. İmralı’nın kapılarını kapatarak, ortak yaşama iradesini ortadan kaldırdılar. İmralı’nın kapılarını kapatarak, güvenlik ve zulmün kapılarını açtılar. İşte biz barışın yolunu açmak için yürüyoruz” dedi. 

Koçyiğit, "Öcalan’dan haber alamıyor, sağlığını ve koşullarını bilmiyoruz. Sayın Öcalan’ın sesini duyamıyoruz. Boğulmak istenen barış iradesine sahip çıkıyoruz. Gerçekten demokrasi istiyorsanız, İmralı’nın kapılarını açacaksınız. Barış istiyorsanız, Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Yürüyüşçüler, Bingöl’ün ardından Lice’ye geçerek Ceylan Önkol’un mezarını ziyaret etti.

Van yürüyüş kolunda bulunanlar, eski Mardin merkezde yürüyüş yaptı, esnafı ziyaret etti. Burada konuşan DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, “Kürt sorununun demokratik şekilde çözülmesini, diyalog ve müzakerenin tekrar başlatılarak, barışın sağlanması gerektiğini her zaman söyledik. Yürüyüşümüz tecridi muhakkak kıracaktır" dedi. Açıklamanın ardından Adalet Nöbeti'ni sürdüren aileler ziyaret edildi. 

Kars yürüyüş kolu yarın Diyarbakır'ın Silvan ilçesi ile Batman'ın Kozluk ilçesinde, Van yürüyüş kolu ise Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde yürüyüşlerine devam edecek.

9 Şubat 2024