Partiler arası bayramlaşma ziyareti: Kayyıma tepki

Siyasi partilerle bayramlaşma ziyaretleri kapsamında partimizi Gelecek Partisi ve CHP heyetleri ziyaret etti. Öğleden sonra da Saadet Partisi ve DEVA Partisi heyetleri partimize bayram ziyaretinde bulunacak.

Genel Merkezimize gelen heyetleri Eş Genel Başkan Yardımcımız Öztürk Türkdoğan, İstanbul Milletvekilimiz Celal Fırat, Parti Meclisi üyemiz Beyza Zeyno Bayramoğlu karşıladı. Gelecek Partisi adına İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, Genel Başkan Yardımcısı Meryem Türktekin ve Genel Başkan Danışmanı Muhammet Emin Parlak ziyarette bulundu.

Bayrama demokrasi nöbetleriyle giriyoruz

Genel Başkan Yardımcımız Öztürk Türkdoğan, şunları söyledi; 

"Bu bayrama demokrasi nöbetleriyle giriyoruz. Hakkari’ye kayyım atanmasıyla halklarımızın iradesinin hiçe sayıldığı bir döneme girdik ve bunu kabul etmiyoruz. Kayyım resmine karşı mücadeleyi sürdüreceğiz. Ülkemiz demokrasiyi barışı adaleti hak eden bir ülke. Yeter ki muhalefet bu konuda birlikte mücadele etsin."

Kayyıma karşıyız

Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, ziyarette şunları söyledi; 

"Biz programımızda kayyıma karşı olduğumuzu ifade etmiştik. Bu çerçevede gerek Van’da gerek Diyarbakır’da özellikle sivil toplum örgütlerinin katıldığı geniş katılımlı toplantılar yaptık. Kürt sorununun çözümü konusunda değerli katkılar aldık. Kayyıma karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Ülkenin batısındaki uygulama neyse Doğu ve Güneydoğu’da da aynı uygulamanın olmasını istiyoruz. Bir belediye başkanı olabilir, suç işlemiş olabilir, görevden el çektirilir ve belediye meclisi kendi içinden başkan seçerek yola devam etmeli. Geçmişte bu uygulamaları gördük. Van ve Hakkari’deki olayı tasvip etmediğimizi belirtmek isterim. Umarım hatalarından dönerler."

Gelecek Partisi'nin ardından CHP heyeti bayram ziyaretinde bulundu. CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Kadın Kolları MYK üyesi Azize Çeroğlu, Gençlik Kolları MYK üyesi Eda Albayrak ziyarette bulundu.

Halkın iradesini bütünüyle yok sayan anlayışı CHP olarak kabul etmiyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, şunları söyledi;

"Özellikle güncel belki de olağan bir uygulamaya dönüştüğü için Türkiye kamuoyunun oldukça anladığı, kavradığı, sebeplerinin de farkına vardığı bir kayyım siyasetini mevcut iktidar AK Parti ısrarla ve inatla ve kutuplaştırıcı bir süreci inşa edecek şekilde devam ettiriyor. Bunu görüyoruz. Aslında kanunlarda geçici bir tedbir olarak belirtilen kayyım AK Parti döneminde ve yeni çıkardığı kanun hükmündeki kararnamelerle birlikte bir genel uygulamaya dönüştü, siyasi bir tehdit noktasında partileri kendi belirlediği siyasete uyumlu hale getirmeye çalıştıkları bir uygulama oldu. Türkiye'deki her vatandaş bunu görüyor. Bu noktada açıkçası bir belediye başkanıyla ilgili seçilme yeterliliğini görüp YSK’nın uygunluk vermesine rağmen ardından seçimi kazandıktan sonra onu görevden alırken, belediye meclisinden, yeni belediye başkanını belirlemek varken buna rağmen belediye meclisini de devre dışı bırakarak halkın iradesini bütünüyle yok sayan bir anlayış var. Bu anlayışı biz CHP olarak kabul etmiyoruz. Bu anlayışa karşı çok net tutumumuz var. Bu konuda mücadelemizi de sürdürüyoruz. Bunun haricinde buna ilave olarak Türkiye'de toplumsal bir barışın ve bir arada yaşama bilincinin daha fazla demokrasiyle mümkün olduğunu biliyoruz. Dünya’da demokratik ülkelerin gelişmişlik seviyesini de görüyoruz. Demokrasiden uzaklaşan ülkelerin ne hale geldiklerini, nasıl perişanlıklar içinde olduğunu görüyoruz.

Ülkemizin yakıcı sorunları var. Ekonomiyle ilgili sorunları gündemden düşürerek, başka tartışmalar açarak, sanki vatandaşın karnı doyacakmış gibi, torunlarına harçlık vermeyen dedelerin ninelerin bu acı gerçeği unutacakmış gibi sanal bir gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim de vazifemiz, yerel seçimlerin birinci partisi olarak iktidara gelmek için de bu büyük mücadelemizi sürdürmek, burada vatandaşımıza kulak veriyoruz. Onların şikayetlerini, dertlerini daha fazla duymaya, içselleştirmeye ve bunu da hem iktidarın yüzüne karşı söylemeye, gözlerinin içine baka baka söylemeye yani bir sarayın içindeki en uç noktaya saklansalar bile her neredelerse bunu onlara söylemeye devam edeceğiz. Ve vatandaşlarımızla beraber bu sesi daha gür bir şekilde çıkarmak ve iktidara emin adımlarla yürümek için sokaklarda olacağız."

Öğleden sonra Saadet Partisi ve DEVA Partisi heyetleri genel merkezimize bayram ziyaretleri gerçekleştirecektir. Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, MYK üyemiz Umut Vedat Açar, PM üyemiz İhsan Seylan’dan oluşan heyetimiz siyasi partilere bayramlaşma ziyaretinde bulunacaktır.

17 Haziran 2024