SPD Heyeti Partimizi ziyaret etti: Yerel yönetimlere kayyım atanmasını kabul etmiyoruz

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) heyeti Genel Merkezimizi ziyaret etti. SPD Genel Başkanı Lars Klingbeil başkanlığında kalabalık bir heyetle Genel Merkezimizi ziyaret eden misafirleri, Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan, Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Ebru Günay, Milletvekillerimiz Saruhan Oluç ve Ceylan Akça Cupolo karşıladı.

Görüşmede Türkiye, Ortadoğu ve dünyanın çeşitli sorunları değerlendiridi, siyasi gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakırhan, DEM Parti’ye yönelik saldırılara dikkat çekti ve bütün bunlara rağmen DEM Parti’nin demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesi yürüttüğünü söyledi.

Klingbeil ise DEM Parti’ye yönelik saldırıların farkında olduklarını belirterek, DEM Parti’nin Türkiye’de demokrasi adına önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi. Klinbeil, “Size yönelik bütün baskı ve saldırılara rağmen yerel seçimlerde elde ettiğiniz başarıyı herkes gördü. Buna rağmen yerel yönetimlere kayyım atanmasını, belediye meclislerinin işlevsiz kılınmasını asla doğru bulmuyoruz. Yerel yönetimler demokrasinin olmazsa olmazıdır” diye konuştu.

1 Ekim 2024